- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Nadamo se da stara Evropa neće sebi dozvoliti sukob sa Moskvom i Minskom

© Foto : POOL / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Rusija se nada da stara Evropa neće dozvoliti da bude uvučena u konfrontaciju sa Moskvom i Minskom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Zaista se nadam da će odgovorni Evropljani, a posebno takozvani evrograndi, pokazati svoju volju i neće dozvoliti da budu uvučeni u beskrajno razvijanje konfrontacije koja je veoma opasna“, rekao je Lavrov, komentarišući izjave poljske strane o migrantskoj krizi da situacija na granici Poljske i Belorusije podseća na 1939. godinu i da su poljske snage bezbednosti na granici „prva linija fronta“.
Državni granični komitet Belorusije u ponedeljak je saopštio da je velika grupa migranata iz zemalja Bliskog istoka i Afrike krenula ka belorusko-poljskoj granici. Uveče je Služba saopštila da je situacija sa migrantima na granici i dalje izuzetno napeta: više od dve hiljade izbeglica, uključujući mnogo žena i dece, zaustavilo se ispred poljske ograde na graničnoj liniji. Poljske snage bezbednosti ih ne propuštaju, a migranti su pokušavali da prođu kroz postavljenu bodljikavu žicu koja služi kao prepreka.
U poslednje vreme Litvanija, Letonija i Poljska javljaju o rastu broja privedenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da Minsk više neće obuzdavati priliv ilegalnih migranata u zemlje EU – zbog sankcija Zapada za to nema ni novca ni snage.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala