- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi potvrdio – Srbija bez važnog tandema ide u „finale“

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, potvrdio je da Darko Lazović i Filip Đuričić zbog povreda neće igrati protiv Portugalije.
Fudbaleri Srbije u četvrtak od 18 časova igraju prijateljsku utakmicu protiv Katara, a pred taj duel Dragan Stojković Piksi i Stefan Mitrović otkrili su pojedinosti važne i za susret sa Portugalijom.
Taj meč je još ranije nazvan finalom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pošto će pobednik tog duela direktno ići u Katar.
Iako duel sa Katarom nema težinu kakav nosi meč u nedelju selektor je istakao da želi da se fudbaleri odnose isto prema te dve utakmice.
„Bližimo se kraju kvalifikacija. Slede nam dve potpuno različite utakmice, po svemu. Sutrašnji meč protiv Katara je u takmičarskom smislu nevažan, ne donosi bodove, ali želimo da u sitom ritmu nastavimo kvalifikacije. Da se na najbolji način pripremimo za Portugaliju“, počeo je selektor.
U Beogradu će na teren izaći neočekivani sastav, a Piksi je otkrio da će utakmicu sigurno igrati Luka Jović.
„Možda će taj sastav biti onakav kakav ne očekujete. Što se tiče Luke Jovića, igraće utakmicu, da li će početi ili ući videćemo, ali će igrati. Mi nemao rezervni tim, naš tim su svi igrači koji su na okupu. Ja moje igrače ne delim na prvi ili drugi tim već ih gledam jednako tako da su svi jednako važni“, pojasnio je Piksi.
Selektor je na konferenciji potvrdio da će Darko Lazović i Filip Đuričić zbog povreda definitivno propustiti utakmicu sa Portugalijom.
„Tako je, nažalost moram da potvrdim oni su juče napustili kamp i vratili se klubovima. Radi se o povredama koje ne mogu da saniraju do nedelje i zaista mi je žao što neće biti sa nama“, objasnio je selektor.
Stefan Mitrović, defanzivac srpskog tima, dodao je da reprezentacija na čelu sa Piksijem igra napadački i da će nastojati da to prikaže u na narednim utakmicama.
„Od kada je tu Mister, igramo na gol više. Tako igramo svaki meč, zato možda primamo više golova, ali bitno je da zadržimo nulu zbog samopouzdanja za Portugaliju. Najvažnije je da pokažemo našu igru kao na prethodnim utakmicama i dođemo do dobrog rezultata“, istakao je Stefan Mitrović.
Srpski defanzivac veruje da su on i saigrači zaslužili podršku pa se tako nada da će u četvrtak za njih navijati ispunjen stadion.
„Svaka utakmica je bitna, u svaku ulazimo maksimalno sa željom da pobedimo. Naravno da je bitno da napravimo dobar rezultat. Ako odemo sa pobedničkom atmosferom u Portugaliju biće lakše. U prethodnim partijama smo pokazali da zaslužujemo podršku. To nam znači. Fudbal se igra zbog navijača“, rekao je Mitrović.
Pred duel sa Katarom, Piksi se prisetio prethodnog meča dve selekcije kada je bio izuzetno zadovoljan igrom ekipe.
„Stil fudbala koji smo pokazali i način na koji smo odigrali za jednog trenera ja ne mogu više da tražim. Da i ne budu motivisani to me ne zanima, a znam da će biti“, istakao je Piksi.
Pre nego što se sastanu sa Srbijom, fudbaleri Portugalije igraju utakmicu sa Irskom.
„Kad bi Irska mogla da dobije Portugaliju to bi bilo idealno. Sva tri rezultata su u opticaju. Ispratićemo taj duel , nama smo mi uvek bili najvažniji, ime protivnika ne menja naš odnos prema dresu, igri i odgovornosti koju nosimo. Mi smo u Beogradu, ali psihološki smo u Portugaliji“, objasnio je Dragan Stojković Piksi.
Mitrović se složio da će fokus reprezentacije biti na što boljoj igri, a ne na protivniku.
„Znamo da igraju utakmicu ali nas to ne zanima. Ispratićemo utakmicu, ali gledamo sebe da se maksimalno pripremimo i damo sto odsto. Mi znamo šta treba da uradimo u Portugaliji“, zaključio je Stefan Mitrović.
Fudbaleri Srbije protiv Katara - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Srbija oslabljena pred „lisabonsku bitku“
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SPORT
Britanci otkrivaju: Ronaldo sprema odlazak iz Junajteda
Fudbalska reprezentacija Finske - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
SPORT
Finska „zbog pretnje ratom“ u BiH traži neutralan teren
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala