- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Da li će Nacionalna garda SAD pomoći Amerikancima u snabdevanju robom

© Flickr / The National GuardAmeričika Nacionalna garda
Američika Nacionalna garda - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Američka ministarka za trgovinu Đina Rejmondo izjavila je danas da korišćenje Nacionalne garde za ublažavanje problema u lancu snabdevanja u SAD ostaje opcija, ali da se to za sada ne razmatra.
"Mislim da su sve opcije na stolu. Mi bukvalno pretresamo ceo arsenal alata koji nam je na raspolaganju kako bismo odlučili koji bi koraci bili od pomoći", rekla je Rejmondova, dodajući da korišćenje Nacionalne garde „nije pitanje koje trenutno ozbiljno procenjujemo", prenosi Rojters.
Predsednik SAD Džozef Bajden naveo je u jednom televizijskom nastupu prošlog meseca da razmišlja o raspoređivanju Nacionalne garde, koju kontrolišu američke federalne države, kako bi se pomoglo u ublažavanju uskih grla u lancu snabdevanja, koja dovode do nagomilavanja neisporučenih porudžbina i posledično do rasta potrošačkih cena.
Bela kuća je kasnije relativizovala tu njegovu izjavu, ali je Rejmondova navela da ta ideja ostaje opcija, dodaje britanska agencija.
„Svakodnevno smo u kontaktu sa guvernerima, pitamo ih kako možemo da pomognemo i treba da znaju da je Nacionalna garda oruđe koje bismo razmotrili ako procenimo da bi to bilo od pomoći", rekla je Rejmondova, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala