- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Borisov medijima: Dok se vi bavite kakav ko ima seks, Vlada zadužuje državu

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBojko Borisov
Bojko Borisov - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Bivši premijer Bugarske Bojko Borisov oštro je kritikovao mere sadašnje vlade protiv širenja virusa korona i njenih mera u sferi ekonomije. Posebno se osvrnuo na veliko zaduživanje zemlje tokom ove godine.
"Već su uzeli 1,8 milijardi leva i sada nameravaju da uzmu još pola milijarde unutrašnjeg zajma", dodao je on.
Tehnička vlada, koja radi od maja, već je dva puta uzimala zajmove – u septembru i oktobru – 200 miliona leva (103 miliona evra) i 500 miliona leva (256 miliona evra). Početkom novembra Bugarska narodna banka je uzela novi zajam u visini od 500 miliona leva, puštanjem državnih obveznica. Kada se sve sabere, Bugarska se tokom ove godine zadužila 2,8 milijarde leva (1,44 milijarde evra).

Skandal oko kondoma i pištolja

Bivši premijer se indirektno osvrnuo i na fotografije koje su juče osvanule u medijima. Na njima se vidi, navodno, Borisovljeva spavaća soba, neki muškarac kako spava, kao i komoda na kojoj se vidi oružje, novac i prezervativ.
"Dok se oni bave glupostima - čije su komode, kakav ko ima seks, i fotomontažom – kod nas se nekoliko puta uzimaju zajmovi u visini od pola milijarde", izjavio je bivši premijer.
Prošlog leta, mediji su takođe objavili fotografije, navodno, Borisovljeve kuće. On je tada potvrdio da je na slici, zaista njegova spavaća soba, ali da su oružje i novac na komodi bili podmetnuti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala