- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki novinar stao u odbranu Jokića; Moris: Ćuti, pijanice!

© REUTERS / Kyle TeradaDrejmond Grin i Markus Moris u duelu
Drejmond Grin i Markus Moris u duelu - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Skip Bejlis i Šenon Šarp, poznati košarkaški analitičari, stali su u odbranu Nikole Jokića koji je uzvratio Markifu Morisu nakon što ga je ovaj nesportski zaustavio. To se nije svidelo bratu Markusu Morisu koji je izvređao Šarpa putem zvaničnog Tviter naloga.
'Utorak je bio jedan od najturbulentnijih dana u novijoj istoriji NBA, a u centru pažnje bili su braća Jokić – Nikola, Strahinja i Nemanja – i braća Moris – Markif i Markus.
O incidentu Nikole i Markifa već ste sve pročitali, Amerikanac je prvi krenuo, Srbin mu je uzvratio, a o tome su debatovali Bejlis i Šarp na Foks Televiziji.
Šakil O'Nil i Džarls Barkli  - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
NBA legende uz Srbina: „Sviđa nam se kako je reagovao, ne smete da okrenete leđa“
„Jedan jeftin udarac zaslužuje drugi. Ne možeš nekoga na kvarno da udariš i da onda kažeš da je uzvratni udarac bio opasan. Kif nije trebalo da ga udari, i onda kada ovaj uzvrati, kažu: 'O, bio je opasan udarac'. Da, ali isto tako je i tvoj udarac bio. Jokić je bio u pravu što je želeo sebe da zaštiti. Trčao je sa loptom u ruci i ako želiš da ga fauliraš, udari ga po ruci, ramenu, a pogledajte ovaj udarac u rebra... To nije košarkaški potez“, rekao je Šenon Šarp.
Poznati novinar je isečak okačio na svoj zvaničan Tviter nalog napisavši da je Jokić dobro postupio jer je želeo sebe da odbrani, a na to je Markus uzvratio.
„Pijanice, začepi gubicu“.
Markus Moris ovde je još jednom pokazao kakav prostački repertoar poseduje, a ništa bolji nije ni Markif koji se sukobio sa Nikolom.
„Markif je posle udarca bio opušten jer je mislio da Nikola neće uzvratiti... Želim da budem kristalno jasan, nemam ništa protiv, štaviše drago mi je kako je reagovao Nikola Jokić“, kazao je Šart.
„Šta svi kažu za čuvanje Jokića? Budite agresivni, fizički jaki. Šta kažu za čuvanje Dončića? Isto to, i isto to kažu za sve evropske košarkaše – budite agresivni dok ih čuvate. I šta Jokić na to kaže? U redu, u redu, dobićete svoje!“, dodao je.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
Stavljena tačka na skandal: Jokić izvukao najdeblji kraj
Ovo se svidelo Skipu Bejlisu i samo je nastavio razgovor.
„Bingo. Jokić je dovoljno dugo u ligi, aktuelni je MVP i rekao je: 'Dosta mi je ovoga'. Ne možeš da me na kvarno udariš i da misliš da nikada neću odgovoriti. Mislim da nije poslao samo poruku Markifu Morisu, već svim košarkašima u NBA“, rekao je Bejlis.
Kompletan desetominutni razgovor možete da poslušate u video prilogu ispod.
Jokić je uradio ono što je hteo Dončić, ali – tu je bio Bobi /video/
Cirkus u Americi – Jokićeva braća na Tviteru odgovorila Morisu: „Pokušaj i čekamo te!“
Mreže bruje zbog Jokića: „Odrastao je u ratu, ne znate ništa o Srbima“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala