Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa Harčenkom o poseti Moskvi i razgovoru s Putinom

© Sputnik / Lola ĐorđevićSastanak Aleksandra Vučića i Aleksandar Bocan-Harčenka
Sastanak Aleksandra Vučića i Aleksandar Bocan-Harčenka - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o pripremama za predstojeću posetu Ruskoj Federaciji i sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom, kao i o zajedničkim srpsko-ruskim projektima i aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima.
Vučić je istakao koliko je važna njegova predstojeća poseta Moskvi, imajući u vidu ugled i uticaj Rusije i predsednika Putina na svetskoj političkoj sceni, kao i u svetskim ekonomskim tokovima, saopštila je pres služba predsednika Republike.
Ambasador Bocan-Harčenko je rekao kako je uveren da će i ova poseta biti uspešna, kao i sve prethodne, s obzirom na prijateljske odnose i dobru saradnju dve zemlje.
Sagovornici su ocenili da se predstojećom posetom predsednika Vučića nastavlja izuzetan politički dijalog Srbije i Rusije, koji je iz godine u godinu sve intenzivniji, te da predstavlja izraz obostrane želje za svestrani napredak saradnje između dve zemlje.
Vučić je rekao da Putin razume položaj Srbije i ponovio zahvalnost za podršku po pitanju Kosova i Metohije, odnosno teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.
Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su o aktivnostima nakon održane sednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posete potpredsednika ruske Vlade Jurija Borisova.
Predsednik Srbije je naglasio da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata realizuje u skladu sa rokovima, te da se paralelno radi i na drugim konkretnim predlozima za bližu saradnju u brojnim oblastima od obostranog interesa.
Osim o bilateralnim odnosima, Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su i o aktuelnim pitanjima u regionu i svetu, dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug.
Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SRBIJA
Sputnjik saznaje: Vučić kod Putina 25. novembra
Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
SRBIJA
Vučić i Putin potpisuju kapitalni ugovor vredan 1,3 milijarde evra
Ruski i srpski predsednik, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, stižu na konferenciju za medije u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
EKONOMIJA
Bajatović: Sve nam zavisi od susreta Vučić – Putin
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala