- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„To je test“: Amerika očekuje delovanje Rusije nakon predatih informacija o sajber kriminalu

© Flickr / Brian Klug Sajber-kriminal
 Sajber-kriminal  - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države dobile su obećanje Rusije da će preduzeti mere na osnovu informacija o sajber kriminalu koje su joj predale, izjavila je zamenica savetnika predsednika za nacionalnu bezbednost En Nuberger.
„To će biti test njihove spremnosti da deluju. Oni su obećali da će preduzeti mere na osnovu tih informacija koje su im predate“, istakla je zamenica.
Prema njenom mišljenju, ruske vlasti su u stanju da reše probleme sa hakerskim napadima sa teritorije koja je pod njihovom kontrolom.
Niberger je podsetila da Vašington nastavlja da vodi konsultacije sa Moskvom o borbi protiv sajber kriminala.
„Učestvujemo u tom otvorenom, direktnom dijalogu kako bi izneli naša očekivanja, čuli očekivanja ruske strane i zajedno radili na eliminisanju međusobnih pretnji“, ocenila je ona.
Takođe je saopštila da je direktor CIA Vilijam Berns tokom posete Moskvi sa ruskim vlastima razgovarao o brojnim temama, uključujući sajber bezbednost.
Zapadne zemlje više puta su optuživale Rusiju za mešanje u unutrašnje poslove i sajber-napade. Rusija je negirala sve optužbe, navodeći da Zapad nije naveo nikakve dokaze. Moskva je više puta izjavila da je spremna za dijalog o sajber-bezbednosti.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
RUSIJA
Bajden: Ispunio sam obećanje dato Putinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala