- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija ima novu liderku, a za premijeru – Hrvatska!

© Foto : FIBASrpska košarkašica Tina Krajišnik u duelu sa Južnom Korejom
Srpska košarkašica Tina Krajišnik u duelu sa Južnom Korejom - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Tina Krajišnik, srpska košarkaška reprezentativka, imenovana je za novog kapitena i u novoj ulozi će debitovati protiv Hrvatske u nedelju, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Tina Krajišnik (30), nastupa na poziciji centra i kapitensku traku je nasledila od koleginice Jelene Bruks koja se povukla iz nacionalnog tima.
„Biti kapiten ove ekipe i predvoditi tim koji brani boje naše zastave je ogromna čast i neizmerno zadovoljstvo. Smatram da mi je ukazano veliko poverenje selektorke da, u momentu kad kreće novi ciklus i ostvarenje novih ciljeva, budem izabrana kao neko ko će voditi tim na tom putu“, rekla je Krajišnik, prenosi Košarkaški savez Srbije.
Ženska košarkaška reprezentacija počela je pripreme za kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2023, koju će u nedelju odigrati protiv Hrvatske.
Na okupu je 15 igračica, koje predstavljaju izmenjen i podmlađen sastav u odnosu na prethodno leto kada je osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu u Valensiji i ostvarena četvrta pozicija na Olimpijskim igrama u Tokiju.
„Imala sam priliku da vidim kako je tu ulogu svih prethodnih godina uspešno obavljala Jelena, ja ću se potruditi da budem oslonac timu na terenu i van njega i da svoje igračko i životno iskustvo usmerim ka mladim igračicama koje će sada imati bitnu ulogu u timu“, rekla je Tina.
Krajišnik je navela da je tim znatno podmlađen i da je trenutno u sastavu samo nekoliko iskusnijih igračica, ali je istakla da veruje da, uz ozbiljan pristup i timski rad, ta kombinacija mladosti, energije sa iskustvom, može da da željeni rezultat.
„Očekuje nas šest trenažnih dana koje ćemo maksimalno iskoristiti za pripremu utakmice sa Hrvatskom. Još jednom bih istakla da iskreno verujem u naš tim i da ćemo predvođeni selektorkom sigurno dati maksimum kao i do sada“, rekla je Tina Krajišnik.
Utakmica Hrvatska – Srbija na programu je u nedelju od 18.00 u Zaboku.
Plasman na Eurobasket 2023. ostvariće pobednici svih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.
Srpske košarkašice na pobedničkom postolju i kapiten Jelena Bruks sa peharom - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Jelena Bruks sa peharom za Sputnjik: Božja ruka i buđenje Srbije posle „najgoreg“
Ana Dabović - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Ana Dabović za Sputnjik: Zlato oko vrata i balkon – za to se igra i živi
Košarkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Srpske lavice /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala