- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija poziva UN da se umeša zbog problema sa izdavanjem američkih viza diplomatama

© Foto : PixabayUjedinjene nacije
Ujedinjene nacije  - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Rusija traži od generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da odmah pokrene arbitražni postupak radi rešavanja problema sa izdavanjem američkih viza ruskim diplomatama, izjavio je predstavnik Rusije u Šestom komitetu Generalne skupštine UN Sergej Leonidčenko.
„Naša delegacija se više od četiri godine suočava sa problemima koji su nastali zbog toga što država domaćin ne ispunjava na odgovarajući način svoje obaveze u skladu sa Sporazumom o sedištima“, rekao je Leonidčenko.
Kao probleme je naveo, između ostalog, sistematska odbijanja izdavanja ulaznih viza kako za službenike stalnog predstavništva Rusije pri UN, tako i za delegate iz Moskve, kao i konfiskovanje diplomatske imovine i ograničenja kretanja.
„Problemi sa vizama i transportna ograničenjima ne utiču samo na ruske diplomate, nego i na službenike Sekretarijata iz reda građana Rusije. Neki od njih koji su uspešno prošli konkurs za popunjavanje dužnosti međunarodnih službenika godinama ne mogu da uđu u Sjedinjene Američke Države i počnu da rade. To je praktično jednako proglašavanju za 'nepoželjne osobe'“, rekao je ruski predstavnik.
Kako je istakao, očigledno je da su se razgovori odužili.

„Nakon četiri godine besplodnih diskusija, vreme je da se deluje. Tražimo od generalnog sekretara da odmah pokrene arbitražni postupak“, saopštio je Leonidčenko.

Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
RUSIJA
U ćorsokaku krivicom Amerike: Moskva poziva Vašington da reši pitanje rada diplomatskih misija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala