- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otkriven slučaj zamene beba u klinici za vantelesnu oplodnju, porodice podnele tužbu

CC BY 4.0 / Wikipedia/Galina Fomina/Cropped photo / Laboratorija za vantelesnu oplodnju
Laboratorija za vantelesnu oplodnju - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Slučaj zamene beba, u kojem je jedna žena rodila dete druge žene posle vantelesne oplodnje, završio je na sudu u Los Anđelesu pošto je jedan od parova podneo tužbu protiv klinike.
Dafna Kardinale i njen suprug Aleksander kažu da su odmah posumnjali kako je došlo do zamene i da dete nije njihovo, pošto su dobili bebu koja je bila tamnije puti od njih.
To je za njih bilo veliko iznenađenje, ali su svoju sumnju suzbijali jer su verovali u proces vantelesne oplodnje i doktore, kazala je Dafna. Kada su nekoliko meseci kasnije saznali da to nije njihovo dete, preživeli su veliku traumu, kazala je ona.
Kardinaleovi su podneli tužbu protiv Kalifornijskog centra za reproduktivno zdravlje u Los Anđelesu i njegovog vlasnika dr Elirana Mora.
U Kalifornijskom centru odbili su da komentarišu navode ove porodice.
I drugi par koji je žrtva zamene dece u ovom slučaju planira sličnu tužbu, rekao je advokat Adam Volf koji zastupa obe porodice.
U tužbi se navodi da je Kalifornijski centar greškom implantirao embrion drugog para u Dafnu, a njen embrion u drugu ženu.
© AP Photo / Peiffer Wolf Carr Kane & ConwayDafna i Aleksander Kardinale, par koji je žrtva zamene beba u klinici za vantelesnu oplodnju u Kaliforniji
Dafna i Aleksander Kardinale, par koji je žrtva zamene beba u klinici za vantelesnu oplodnju u Kaliforniji - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Dafna i Aleksander Kardinale, par koji je žrtva zamene beba u klinici za vantelesnu oplodnju u Kaliforniji
Dve devojčice su rođene u razmaku od nedelju dana u septembru 2019. godine. Oba para podizala su tuđu bebu gotovo tri meseca pre nego što je DNK test potvrdio zamenu dece, navodi se u tužbi.
„Kardinaleovi, uključujući i njihovu drugu ćerku, stvorili su emotivan odnos sa detetom i strahovali su da će im ono biti oduzeto. Sve to vreme, Aleksander i Dafna nisu znali šta se dogodilo sa njihovim embrionom i takođe su strahovali da druga žena nosi njihovo dete i da je ono posle rođenja odvojeno od njih“, piše u tužbi.
Dve porodice su „razmenile“ decu u januaru 2020. godine.
Dafna Kardinale kazala je da joj je bilo najteže da svojoj drugoj ćerki objasni kako sa njom nije rasla njena sestra.
Dve porodice sada su u kontaktu kako bi živeli „kao velika familija“, objasnila je ona, dodajući da su i jedni i drugi zavoleli dete koje nije njihovo, preneo je Gardijan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala