- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemački ministar: Berlin i Varšava ne mogu da se izbore sa situacijom na belorusko-poljskoj granici

© AP Photo / Leonid ShcheglovMigranti na belorusko-poljskoj granici
Migranti na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Nemačka i Poljska ne mogu same da se izbore sa situacijom na granici, potrebna im je pomoć Evropske unije, izjavio je nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer u intervjuu za tabloid „Bild“.
„Moramo pomoći poljskoj vladi da osigura spoljnu granicu. To je, zapravo, rad Evropske komisije. Sada ih pozivam da preduzmu mere“, rekao je Zehofer i dodao da Poljska i Nemačka „ne mogu same da se izbore sa situacijom“.
Prema njegovim rečima, Poljska je do sada korektno reagovala na ovaj incident. On je dodao da je potrebna „strukturalna bezbednost granica“. Ministar je pozvao na „javnu podršku Poljacima“, pošto Berlin ne može da kritikuje Varšavu „za zaštitu spoljne granice EU prihvatljivim sredstvima“.
Ranije je portparol ministra-koordinatora poljskih specijalnih službi Stanislav Žarin na Tviteru napisao da Belorusija sprema veliko prebacivanje ilegalnih migranata u Poljsku i objavio snimak napravljen sa beloruske strane koji pokazuje kako se putem kreće grupa od nekoliko stotina ljudi sa prtljagom. Među njima ima žena i dece.
U ponedeljak su migranti na granici pokušavali da pređu na silu. Migranti su pokušali da savladaju bodljikavu žicu, a graničari su upotrebili suzavac. Predstavnik poljske granične straže izjavio je da beloruske snage bezbednosti nisu uputile kolonu od nekoliko hiljada migranata na prelaz sa Poljskom, već ka zelenoj granici.
Pripadnici poljske policije i vojske štite granicu od migranata - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SVET
Mirna noć na belorusko-poljskoj granici, migranti podigli kamp /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala