- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva odgovorila Zapadu: Laž je da Lukašenko sprovodi „hibridnu operaciju“ na granici sa Poljskom

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Zapad ne treba da se pretvara da je situacija na granici Poljske i Belorusije nekakva „hibridna operacija“ predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka uz podršku Rusije – to je laž, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Sve je počelo od masovnih objava i komentara kako novinara, tako i političkih analitičara i, što je čudno, zvaničnika tog istog kolektivnog Zapada koji su direktno počeli da optužuju našu zemlju da mi stojimo iza te, kako oni smatraju, nekakve hibridne operacije... Ne treba se pretvarati da je to neka hibridna operacija koju sprovodi predsednik Belorusije navodno iz tamo neku podršku, da je to slučajnost, da je to niz događaja izvučen iz konteksta... To nije istina, to je laž“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.
Kako je dodala, Moskva se nada da Zapad neće izbegavati odgovornost za situaciju na granici. Prema rečima Zaharove, došao je trenutak odgovornosti za ideju koju Zapad promoviše dugi niz godina da je „samo na Zapadu život po visokim standardima“.
Takođe je dodala da u situaciji sa izbeglicama na granici Poljske, Litvanije i Belorusije „Zapad demonstrira kolektivno, masovno gaženje svih vrednosti o kojima se tamo govorilo toliko godina“.
Lagerь nelegalьnыh migrantov na belorussko-polьskoй granice - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SVET
Iz minuta u minut: Na granici Belorusije i Poljske mirno, pljušte optužbe sa obe strane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala