- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ministarstvo odbrane Belorusije pozvalo poljskog vojnog atašea

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaAmerički vojnici na ceremoniji dočeka bataljona NATO-a pod rukovodstvom SAD u poljskom Ožišu
Američki vojnici na ceremoniji dočeka bataljona NATO-a pod rukovodstvom SAD u poljskom Ožišu - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Poljski vojni ataše pozvan je u Ministarstvo odbrane Belorusije zbog "neosnovanih optužbi da su beloruski vojnici umešani u migrantsku krizu".
Kako se navodi, predstavniku Poljske je bilo objašnjeno da su optužbe Varšave o umešanosti beloruskih vojnika u migrantsku krizu na poljsko-beloruskoj granici – neosnovane i neopravdane.
U Minsku su naglasili da su za tako ozbiljne tvrdnje potrebni dokazi, bez kojih se optužbe smatraju kao provokacija protiv beloruske vojske.
Ministarstvo odbrane je izrazilo zabrinutost povećanjem broja poljskih vojnika na granici sa Belorusije i nedostatka objektivne argumentacije za njihovo povećanje.
"Ministarstvo odbrane Belorusije konstatuje da Ministarstvo za nacionalnu odbranu Poljske sada nije spreman za konstruktivni dijalog oko spornih pitanja ili ne žele dijalog. Ipak, Ministarstvo odbrane Belorusije ipak očekuje predloge poljske strane", naglasili su u resoru.
Lagerь nelegalьnыh migrantov na belorussko-polьskoй granice - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SVET
Iz minuta u minut: Na granici Belorusije i Poljske mirno, pljušte optužbe sa obe strane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala