- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Carević o sporu oko dočeka Nove godine u Budvi: Tradicija će biti nastavljena

© Foto : Youtube/Budva Travel/PrintscreenNovogodišnji vatromet u Budvi
Novogodišnji vatromet u Budvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je za Sputnjik da je organizacija dočeka Nove godine od najvećeg značaja za opštinu Budva i da će višedecenijska tradicija biti nastavljena i u novogodišnjoj noći 2022. godine.
Carević, koji je i predsjednik Skupštine TO Budva, upozorio je direktoricu Turističke organizacije opštine Budva Maju Liješević da za organizaciju novogodišnjeg programa nije dobila saglasnost opštine Budva kao osnivača. Na taj način je prekoračila ovlašćenja direktora organizacije, jer nije dobila saglasnost novoizabranog saziva Izvršnog odbora za izbor izvođača, kao ni saglasnost za eventualno zaključenje ugovora o angažovanju po ovom osnovu.
„Riječ je samo o kadrovskim promjenama koje su neminovne nakon isteka mandata u Turističkoj organizaciji“, kazao je Carević.
Doček novogodišnje noći u Budvi poslednjih decenija bio je povod da crnogorsku metropolu turizma posjete desetine hiljada gostiju, zbog nastupa atraktivnih izvođača.
Liješević je juče saopštila da će na Trgu ispred Starog grada glavne zvijezde bogatog novogodšnjeg programa biti Zlatko Stipišić Džiboni i Lepa Brena. Ona je na današnjem presu saopštila novinarima da je radila sve po zakonu i da je Ministarstvo nadležno da kontroliše rad TO Budva.
Prošlog petka održana je sjednica Skupštine TOB kojom je predsjedavao Marko Bato Carević, a na kojoj je izabran novi Izvršni i Nadzorni odbor.
Liješević, koja je bojkotovala zasjedanje i odbila da ovjeri dokumentaciju, optužena je za kršenje radne obaveze i zloupotrebu službenog položaja.
Carević u dopisu ocjenjuje neprimjerenim da ga kao predsjednika opštine koji po sili zakona vrši funkciju predsjednika Skupštine Turističke organizacije, Liješević dopisom upoznaje sa sadržajem i izabranim izvođačima za novogodišnji program.
© Sputnik / Dejan SimićPredsednik opštine Budva Marko Bato Carević
Predsednik opštine Budva Marko Bato Carević  - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Predsednik opštine Budva Marko Bato Carević
„S obzirom da ste odbili da učestvujete u organizaciji konstitutivne sjednice petog saziva Skupštine Turističke organizacije i time izvršili grubu povredu svojih radnih obaveza i da ste umjesto da uzmete učešće na sjednici posegnuli za pokušajem manipulacije u sredstvima javnog informisanja da je zakonitost sjednice upitna, smatram da od trenutka izbora novih organa upravljanja nemate legitimitet da rukovodite radom Turističke organizacije Budva. Dužan sam da Vas ovom prilikom upozorim da za organizaciju novogodišnjeg programa niste dobili prethodnu saglasnost opštine Budva koja je osnivač Turističke organizacije Budva. Takođe, po istom osnovu ste prekoračili ovlašćenja direktora organizacije jer niste dobili saglasnost novoizabranog saziva Izvršnog odbora za izbor izvođača kao ni saglasnost za eventualno zaključenje ugovora o angažovanju po ovom osnovu“, navodi Carević u dopisu.
Carević u dopisu dodaje da smatra nemogućim da Liješevićevoj nije poznata dugogodišnja praksa da opština i Turistička organizacija svake godine formiraju Organizacioni odbor za proslavu novogodišnjih praznika, a koji ove godine još nije formiran jer je opština, iako stoprocentni osnivač, od strane TO Budva isključena iz procesa organizacije novogodišnjeg programa.
Predsednik opštine Budva Marko Bato Carević sa urednicom Sputnjika Natašom Milosavljević - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
„Smenio sam ih sve“: Gradonačelnik Budve objašnjava zašto treba da bude predsednik Crne Gore /video/
Atmosfera po pravilu već godinama uvek ista - uzavrela, prava karnevalska. - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Ako može „Si dens“, može i truba: „Guča“ sledeće godine i u Budvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala