- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Belorusija optužila Poljsku za prebacivanje borbene vojne tehnike na granicu

© REUTERS / Kacper PempelPoljski i američki vojnici tokom NATO vojne vežbe „Anakonda 16“ koja se održava u Poljskoj
Poljski i američki vojnici tokom NATO vojne vežbe „Anakonda 16“ koja se održava u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Poljska prebacuje na granicu sa Belorusijom vojnu tehniku sa oružjem krupnog kalibra, rekao je ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej, prenosi agencija Belta.

„Na pograničnoj liniji Belorusije i Poljske nalazi se preko 2.000 ljudi u bednom položaju (izbeglica, uglavnom Kurda), među kojima su i žene i deca. Svi oni su iz zemalja koje su u nepovoljnom položaju, gde su intervenisale zapadne zemlje. Oni otvoreno govore da ne razmatraju teritoriju Belorusije kao mesto svog boravka, žele da podnesu zahtev za pružanje zaštite u EU. Umesto toga truju ih gasom, pucaju iznad glava i prebacuju na granicu vojnu tehniku sa oružjem krupnog kalibra“, rekao je Makej, prenela je pres-služba Ministarstva spoljnih poslova Belorusije.

On je dodao da je situacija na belorusko-poljskoj granici i dalje napeta.
„Štaviše, prvi put u istoriji savremene Belorusije suočavamo se sa nečim ovakvim“, ocenio je šef beloruske diplomatije, istakavši da će sutra o toj temi razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.
Lagerь nelegalьnыh migrantov na belorussko-polьskoй granice - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SVET
Iz minuta u minut: Na granici Belorusije i Poljske mirno, pljušte optužbe sa obe strane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala