- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Potres na tržištu nekretnina u Srbiji: Na dobošu splavovi, kafići, restorani

CC0 / Pixabay / Reka Sava
Reka Sava - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
Pratite nas
Kriza izazvana pandemijom je dobar deo svetske privrede bacila na kolena. Procene da će 2021. godina biti izazovna za mnoge biznise se i ostvarila i veliki broj poslodavaca je odlučio da pribegne krajnjim merama. Presudili su i oglasili svoje biznise na prodaju.
Kako vreme odmiče, sve je više oglasa koji su u poslednje vreme „puni“ restorana, fabrika, hotela, turističkih kompleksa, splavova i drugih biznisa. Neretko se radi i o sistemima koji vrede i po nekoliko miliona evra.
Na sajtu nekretnine.rs mogu se pronaći na prodaju brojni hoteli, restorani ali i proizvodni pogoni i hale za skladištenje. Na primer, na Kopaoniku se prodaje nekoliko hotela i kompleksa apartmana, oglašeni za multimilionske iznose.
U Staroj Pazovi prodaje proizvodni pogon površine 1.380 kvadrata po ceni od 850.000 evra, kao i jedno skladište goriva i gasa u Zemunu, na placu površine 122,6 ari, po ceni od 2 miliona evra. Takođe u Kikindi je oglašena na prodaju čitava livnica, za nešto više od dva miliona evra.
Takođe, početkom juna u Beogradu je usvojena nova Odluka o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Grada. Nova pravila i propisi kombinovana sa problematikom oko korona krize rezultirale su da su na oglasnim portalima već neko vreme oglašeni neki od artefakata neslavnog doba naše zemlje. Na primer, čuveni splav „Lukas“, poznat po „turbo“ provodima, prodaje se po ceni od 666.000 evra, dok se splav-brod „Leonardo“ prodaje po ceni od 200.000 evra.

Hoteli i apartmani

Najveći udeo u biznisima koji su se u poslednje vreme našli na prodaju su hoteli. Kako je ove za razliku od 2019. godine u Srbiji zabeleženo milion i po manje noćenja i oko milion manje dolazaka turista, ni ne čudi, ocenjuju stručnjaci.
Tako se na prodaji mogu naći hoteli koji se nalaze i u gradovima i u popularnim turističkim centrima. U Brzeću na Kopaoniku na 300 metara od gondole „Bela reka“ hotel površine 1.100 kvadrata, na placu površine 2.818 kvadrata, opremljen restoranom, kafe-barom, spa-centrom, teretanom, sportskom halom, mini-bioskopom i parkingom, kapaciteta 54 ležaja, prodaje se po ceni od tri miliona evra.
Prodaje se i jedan hotel nadomak garaže na Obilićevom vencu u Beogradu. Opremljen je restoranom i halom za konferencije sa 60 mesta. Sa 31 sobom ovaj hotel se ceni 4,5 miliona evra.

Kafići i restorani

Veliki broj drugih ugostiteljskih objekata, kao što su restorani i kafići, isto su na prodaju. Na primer u u Beogradu kod Gradske bolnice se prodaje kompletno opremljen površine 61 kvadrat po ceni od 155.000 evra. Na Dorćolu u ulici Strahinjića Bana, kafić površine 112 kvadrata se prodaje sa kompletnim inventarom po ceni od 450.000 evra, prenosi Blic biznis.
Takođe, u samom srcu Beograda u ulici Knez Mihailova se prodaje kompletno opremljen noćni klub i kafić površine 85 kvadrata po ceni od 350.000 evra.

Splavovi

Na internetu je oglašeno na prodaju nekoliko poznatih beogradskih splavova. Sigurno najpoznatiji koji se našao na dobošu je „Lukas“, poznat po provodima uz turbo folk muziku, okupljanjima lica „koja su od ranije poznata policiji" i jednoj estradnoj zvezdi koja nosi isto ime. Ovaj splav od 1.114 kvadrata se trenutno prodaje po ceni od 666.000 evra, a oglašen je kao jedan od simbola grada Beograda iz ‘90-ih.
U potpalublju splava se nalazi stan površine 229 kvadrata, sa sve saunom, kupatilom, dnevnim boravkom i spavaćim sobama. U prizemlju je noćni klub površine 309 kvadrata, a iznad se nalazi galerija na dva nivoa površine 576 kvadrata. U oglasu se ističe i da je sama kupovina izuzetna investicija.

Skladišta i proizvodni pogoni

Pored navedenih stambenih objekata, izlistana na prodaju su i brojna skladišta i U stambenom delu Stare Pazove se prodaje objekat koji je služio kao proizvodni pogon za plastičnu ambalažu. Izgrađen 1999. godine, pogon se sastoji od dve glavne zgrade. Na placu se nalazi i dodatni skladišni prostor. Ovaj pogon, sa svom potrebnom opremom, ukupne površine 1.380 kvadrata se prodaje po ceni od 850.000 evra.
Pogled na Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
EKONOMIJA
Promet na tržištu nekretnina Srbije milijardu i po evra za tri meseca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala