- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov upozorava: Ratnohušačko raspoloženje Kijeva raste

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
Pratite nas
Najnovija rekonstrukcija ukrajinske vlade povećala je ratnohušačku retoriku Kijeva, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Poslednje izmene u ukrajinskoj vladi povećale su ratnohušačku retoriku te strukture. Između ostalog, novi ministar odbrane je izjavio da, pre svega, Ukrajina ima pravo da upotrebi udarne bespilotne letelice i da će nastaviti to da radi. Zatim je rekao da bi Minske sporazume trebalo zameniti nečim drugim, gde bi glavnu ulogu igrale SAD“, rekao je Lavrov tokom konferencije za štampu.

S tim u vezi, ministar je podsetio da je Vašington više puta potvrdio neophodnost implementacije Minskih sporazuma, uključujući i tokom nedavne posete direktora CIA Vilijama Bernsa Moskvi.
„Ako bi SAD objasnile novom ministru odbrane i svim drugim članovima kijevskog režima na čelu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim da je to stav Vašingtona i da on mora da se poštuje, tim pre što je to stav i Saveta bezbednosti UN, smatram da bi rešenje ukrajinske krize bilo znatno ubrzano“, zaključio je šef ruske diplomatije.
Prošle nedelje je Vrhovna rada Ukrajine imenovala novog ministra odbrane – bivšeg ministra za pitanja reintegracije privremeno okupiranih teritorija Alekseja Reznikova.
Takođe, portparol vlade u parlamentu Taras Meljničuk na svom Telegramu saopštio je nedavno da je pet članova Vlade Ukrajine podnelo ostavku na svoje funkcije.
Dron Barjaktar - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
RUSIJA
Ukrajina opravdava napad: Upotreba turskih dronova u Donbasu nije kršenje mirovnog sporazuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala