- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Minsk preduzima potrebne mere u vezi sa situacijom sa migrantima

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
Pratite nas
U Kremlju ne sumnjaju da beloruske vlasti preduzimaju sve neophodne mere kako bi osigurale bezbednost i Rusije i Belorusije u vezi sa situacijom sa migrantima na poljsko-beloruskoj granici, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Naravno, mi ovde ne sumnjamo da migracione službe Belorusije preduzimaju sve neophodne mere kako bi održale situaciju u zakonskim okvirima“, rekao je Peskov.
On je dodao da u Rusiji takođe ne sumnjaju da se „uzimaju u obzir bezbednosni razlozi i moguća zabrinutost u vezi sa činjenicom da se ovi migranti mogu preliti i na našu teritoriju“.
Prema njegovim rečima, situacija nije laka i veliki teret pada na pleća beloruskih vlasti.
Granični komitet Belorusije saopštio je ranije da se velika grupa izbeglica sa stvarima kreće auto-putem prema granici sa Poljskom.
U poslednje vreme Litvanija, Letonija i Poljska javljaju o povećanju broja privedenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom, optužujući Minsk za stvaranje migrantske krize. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ranije je napomenuo da Minsk više neće ograničavati priliv ilegalnih migranata u zemlje Evropske unije, jer zbog sankcija Zapada „za to nema ni novca ni snage“.
Beloruski graničari više puta su saopštavali o pokušajima nasilnog prebacivanja migranata iz Litvanije, Poljske i Letonije na belorusku teritoriju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala