- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sve je počelo 2014. godine: „Moglo je da ostane na tome, ali...“ /video/

© Foto : Privatna arhivaNemanja Vidić i Jovan Simić
Nemanja Vidić i Jovan Simić - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
Pratite nas
Vest da je za kratko vreme sakupljen novac neophodan za lečenje devetogodišnje Nađe Novaković odjeknula je zemljom. Uključili su se svi, a sve je pokrenuo on – Jovan Simić, novi gost emisije „Miljanov korner“ koji otkriva kako je sve počelo, a kako je sada po pitanju humanitarnog rada.
Vest da je za kratko vreme sakupljen novac neophodan za lečenje devetogodišnje Nađe Novaković odjeknula je zemljom. Uključili su se svi, a sve je pokrenuo on – Jovan Simić.
Čovek zbog koga je nacija ponovo dobila polet, primer da solidarnost i humanost u našem narodu i dalje postoje, ako ne isto onako intenzivno kao nekada, onda još jače.
Za Simića, gosta našeg Miljana Milićevića sve je počelo te 2014. godine.
„Samo kad sam video da je Nađi potrebna pomoć, ja sam imao te dresove, a nisam imao novca, jer sam bio student koji sam radio. Bila je to zamisao da privučemo ljude i lokalnu zajednicu, da u osnovnoj školi kod nas na Miljakovcu napravimo prodaju dresova. Imao sam neko predznanje u radu sa medijima, znao sam kako da pošaljem saopštenje i najavu, to je došlo do pravih ljudi, hvala Bogu, i onda su mediji pokazali svu svoju silinu“.
Simić otkriva da je i dalje u kontaktu sa porodicom Novaković, koje sada, sedam godina kasnije, smatra prijateljima.
„Naravno. Oni su bili skoro kod nas jer sam ja postao otac, pa su došli da nas posete, da vide dete. Mi smo kod njih na slavama. Viđamo se, posećujemo, čujemo se često. Zaista smo postali prijatelji. Ta cela priča nas je vezala“.
Prikupljanje sredstava za malu Nađu bila je prva, ali ne i poslednja humanitarna akcija koju je Simić organizovao. Nedavno je organizovana fudbalska utakmica za bivšeg golmana Partizana Radovana Radakovića, a u planu su i novi sportski bazari.
„To je moglo da ostane na tome i da se ja vratim nekim drugim stvarima, ali je tek onda meni krenulo da se odmotava u glavi šta bi sve moglo i na koji način bi mogli da se animiraju ljudi. Onda se desio taj sportski bazar, fin i lep koncept humanitarne akcije gde je to zamišljeno kao jedan veliki buvljak na kojem su štandovi i gde javne ličnosti same prodaju stvari vezane za njihove karijere. Fudbaleri Partizana, Zvezde, Voždovca, košarkaši... Momci iz Državnog posla su prodavali stvari, Kesić svoje šolje... Jedna fina priča koja je okupljala ljude. Desila su se tri sportska bazara i u planu je bilo još, naravno, ali sada zbog ove situacije ne možemo da okupljamo puno ljudi, tako da je u planu, nadam se na proleće da bih mogao to opet da napravim...“, objasnio je Simić.
Ceo razgovor sa mladim humanitarcem pogledajte na našem Jutjub kanalu.
Provokacija u Novom Sadu: Stanković ostao bez teksta /video/
Deda Mraz i dobri Samarićanin: Humani heroj koji pomaže ljudima, a zauzvrat ne traži – ništa
Piksi saopštio spisak pred utakmicu godine: Kako, bre, eventualni? Moramo da odemo u Katar!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala