- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bajden: Ispunio sam obećanje dato Putinu

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaHakerski napad
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
Pratite nas
Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da je ispunio obećanje koje je dao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da će progoniti hakere po celom svetu.

„Na sastanku sa predsednikom Putinom u junu, jasno sam rekao da će SAD preduzeti mere kako bi sajber kriminalci odgovarali za svoje postupke. To smo danas uradili“, navodi se u izjavi Bajdena.

„Koristimo svu moć savezne vlade kako bismo stali na put zlonamernoj sajber aktivnosti i prestupnicima, da ojačamo odbranu našu zemlju, da se borimo protiv zloupotrebe virtuelne valute za iznuđivanje. Koristimo međunarodnu saradnju kako bismo uništili ekosistem iznude i borimo se protiv sigurnih zona“, izjavio je Bajden.
Predsednik SAD je dodao da njegova administracija nastavlja da koristi sve dostupne instrumente kako bi zaštitila Amerikance i američke interese od sajber pretnji.
Ranije su američke vlasti uvele sankcije državljaninu Rusije Evgeniju Poljaninu, Ukrajincu Jaroslavu Vasinskom i internet resursu, sa sedištem u Estoniji i Letoniji pod optužbom da su umešani u sajber kriminal.
Poljanin i Vasinski se sumnjiče da su članovi hakerske grupe koja je od svojih žrtava iznudila više od 200 miliona dolara u sajbervalutama. Prema tvrdnjama Ministarstva finansija, učesnici grupe su koristili programe Sodinokibi/REvil koji su upali u 175.000 kompjutera širom sveta.
Virtuelna realnost - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
RUSIJA
Amerika uvodi nove sankcije protiv državljana Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala