- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusu je Srbija dala ljubav, a on se odužio medaljom posle 26 godina: „Sledeće je zlato“

© Foto : BSSBorovčanin i Miročinkov
Borovčanin i Miročinkov - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Spuštena je zavesa na Prvenstvo sveta u olimpijskom boksu za muškarce 2021. koje je održano u beogradskoj Areni i kroz koje je prodefilovalo više od 650 boksera, koji su u našu prestonicu stigli sa svih strana meridijana. Heroj 21. po redu šampionata planete je srpski reprezentativac Vladimir Mirončikov koji je osvojio bronzanu medalju.
Rus je Srbiji doneo medalju na koju se čekalo dugih 26 godina.
Vladimirova bronza za Srbiju sija zlatnom bojom. Posle svečane ceremonije dodele medalja srpski boks heroj Mirončikov izašao je pred pripadnike „sedme sile“ gde su ga dočekale ovacije svih prisutnih.
Pre obraćanja medijima Vladimiru je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin uručio zastavu Republike Srbije uz himnu Bože pravde, dok mu je selektor muške boks reprezentacije Srbije Milan Piperski uručio ikonu Belog Anđela.
„Ponosan sam na medalju. Hvala Srbiji, volim Srbiju. Hvala na ljubavi koju svaki dan dobijam u ovoj divnoj zemlji koja je i moja zemlja. Moje srce je ovde, boriću se uvek za Srbiju svim srcem. Neću stati dok ne osvojim zlato za Srbiju“, rekao je Vladimir
Vladimir Mirončikov, ruski bokser koji nastupa za Srbiju - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
SPORT
Rus o bronzi u Beogradu: Sijaće na mojim grudima – za celu Srbiju
Sjajnim borbama, do poslednjeg atoma snage, Mirončikov je pokazao koliki je patriota i kako se bori za Srbiju.
„Od prvog dana od kako sam došao u Srbiju osetio sam da je ovo moja zemlja, da ovde pripadam. Srbi su ljudi divne duše, topli, puni ljubavi, ali i hrabri i za svoju zemlju će dati sve od sebe. Svakim danom se sve više osećam kao Srbin, čast mi je i zadovoljstvo i sreća što sam dobio priliku da budem deo ovog plemenitog naroda, koji je bratski sa mojom rodnom Rusijom. Vi ste velika sportska nacija, ne volite da gubite, priznajete samo pobede, veliki ste borci i heroji, volite istinu i za nju se uvek borite svim srcem i to me potpuno oduševilo kod vas. Pokazujete svoja osećanja otvoreno, kada se veselite vi to radite na najbolji način, kada tugujete isto tako to direktno pokazujete, kod vas nema jedno mislim drugo pričam. Ponosni ste i velikog srca, duše, a moje srce i duša su sada zajedno sa vama“, istakao je srpski reprezentativac.
Vladimir će zauvek ostati upisan u istoriju sporta Srbije, zemlje sporta i zemlje svetskih asova.
„Ušao sam u istoriju sporta Srbije, male zemlje, ali velike sportske sile i šampiona, ogromna mi je čast. Medalja svetskog prvenstva u boksu, medalja za Srbiju je ovde, borio sam se svim srcem za nju, želeo sam zlato, borio se do poslednjih atoma snage, ali jednostavno viša sila je odlučila drugačije. Sada slavimo bronzu, već sledeće godine nadam se i zlato sa Evropskog prvenstva. Cilj mi je zlato sa Olimpijskih igara u Parizu 2024. pobedničko postolje i srpska himna. Radiću na tome svaki dan, verujem da ću ostvariti taj san, sve za Srbiju“, zaključio je Mirončikov.
Vladimir Mirončikov - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
SPORT
Mirončikov i Srbija sumnjivim odlukama sudija ostali bez velikog finala
Srpski bokser Vladimir Mirončikov - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
SPORT
„Čujem stalno – 'Vladimir, Vladimir', pa 'Srbija, Srbija'... Želim da pobedim Amerikanca!“ /video/
Roj Džons Džunior - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
Zavoleo je Rusiju, a sada i Beograd: „Želim da moj sin zaigra ovde!“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala