- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U ćorsokaku krivicom Amerike: Moskva poziva Vašington da reši pitanje rada diplomatskih misija

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Amerika bi trebalo da preduzme brojne korake kako bi deblokirala ćorsokak u vezi sa radom diplomatskih predstavništva dveju zemalja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnoh poslova Rusije Marija Zaharova.
„Ako Sjedinjene Američke Države žele da se kreću ka budućnosti normalnih bilateralnih odnosa sa Moskvom, uključujući i normalizaciju rada diplomatskih misija, moraju da preduzmu niz praktičnih koraka kako bi deblokirale situaciju koju su same dovele u ćorsokak“, rekla je diplomata za televiziju „Rusija 1“.
Na pitanje postoji li šansa da se razreši kriza sa izdavanjem američkih viza i sutacije sa diplomatskom svojinom Rusije u SAD, Zaharova je naglasila da „to nije šansa, već konkretan zadatak sa kojim je zamenica američkog državnog sekretara za pitanja politike Viktorija Nuland napustila Rusiju“ nakon radne posete u oktobru.
Podsetimo, Moskva je zahtevala od Vašingtona da ne zapošljava Ruse u diplomatskim predstavništvima, što je bila recipročna mera na sankcije koje su SAD uvele u aprilu.
Američka ambasada, zbog recipročnih mera Rusije na sankcije, saopštila da prestaje sa obradom zahteva za vize, izuzev diplomatskih putovanja od 12. maja.
Rusija: Poziv Vašingtonu da pojača ambasadu u Moskvi i omogući izdavanje viza ruskim državljanima - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
RUSIJA
Rusija: Poziv Vašingtonu da pojača ambasadu u Moskvi i omogući izdavanje viza ruskim državljanima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala