00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ORBITA KULTURE
10:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
ORBITA KULTURE
Svet nastao ispod Gogoljevog šinjela
16:00
120 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
Autorska emisija Ljubinke Milinčić
21:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska lekarka otkriva najbolje povrće za jačanje imuniteta u sezoni prehlada

© Sputnik / Konstantin ChalabovParadajz
Paradajz - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Za održavanje imuniteta tokom perioda sezonskih bolesti i virusa korona vrlo je delotvoran paradajz, izjavila je ruska lekarka Natalija Kruglova.
Prema rečima dijetologa, to povrće je izuzetno kosisno za organizam zahvaljujući velikom sadržaju antioksidanasa.
„Paradajz sadrži likopen, snažan i važan antioksidans za čoveka. On štiti organizam od delovanja slobodnih radikala koje mogu da izazovu obolevanje kardiovaskularnog sistema, kao i onkološke bolesti. Zahvaljujući likopenu aktiviraju se zaštitne ćelije imunog sistema“, objasnila je ona za radio Sputnjik.
Kako kaže, jedinstveni sastav paradajza, sadržaj vitamina C, dijetetnih vlakana i beta karotena čini to povrće izuzetno korisnim za oči, kožu, kosu i nokte.
© PixabaySok od paradajza
Sok od paradajza - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Sok od paradajza
Međutim, svojstva paradajza u velikoj meri zavise od načina na koji se pripremaju. Na primer, vitamin C se razgrađuje prilikom zagrevanja, za razliku od likopena. Tog antioksidansa ima još više u paradajz pasti nego u svežem povrću, dodala je.
Kruglova je takođe napomenula da je, uprkos svim koristima, to povrće kontraindikovano za osobe sa upalama gastrointestinalnog trakta ili individualnom netolerancijom na ovaj proizvod.
Paprika veća od šake u marketu - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
RUSIJA
Ruski lekar preporučuje univerzalni proizvod za ljude sa slabim srcem
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala