Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predsednik Srbije primio treću dozu vakcine

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije primio treću dozu vakcine
Predsednik Srbije primio treću dozu vakcine - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas treću, buster dozu vakcine protiv korona virusa i pozvao sve građane da se vakcinišu.
Vučić je na vakcinalnom punktu u Hali 7 Beogradskog sajma, primio i treću dozu kineske vakcine "Sinofarm".
Na punktu za vakcinaciju predsednika je dočekao Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja "Savski venac", u čijoj je nadležnosti Beogradski sajam, a Vučić je, kako protokol pre vakcinacije i nalaže, zatim porazgovarao sa specijalistom opšte medicine dr Snežanom Kalabić.
Nakon toga, registrovao se u bazi podataka eUprave.
Predsedniku je vakcinu dala glavna sestra pedijatrije u Domu zdravlja "Savski venac" Mirjana Novaković.
Vučić je potom pozvao još jednom sve građane da se vakcinišu i uputio zahvalnost svim medicinskim radnicima koji učestvuju već godinu dana u velikom i teškom poslu vakcinacije stanovništva.
“Vakcinacija traje već godinu dana, a njih niko ne pita, a najveći teret su izneli na plećima. Hvala svima na odgovornom ponašanju, što zovu ljude da se vakcinišu. I ja ih molim da se vakcinišu, ubod igle nisam ni osetio”, rekao je Vučić.
Dodao je da je samo jednom proveravao antitela, ali da je važnije što je posle vakcinacije, išao primera radi u Brus, gde ga je dočekalo 6.000- 7.000 ljudi, a posle te, kao ni posle sličnih poseta, nije dobio zarazu.
“A, sve i da jesam, sasvim izvesno bih preživeo. Mnogo je problema sa ljudima koji čak i prime vakcinu, ali imaju pridružene bolesti, a prime veliku količinu virusa. O nevakcinisanima neću ni da govorim…”, rekao je Vučić.
On j u tom smislu konstatovao je da je moglo drugačije da se reaguje, a u okvirima Ustava, dodajući da za to i sam snosi deo krivice, jer se računalo na savest i odgovornost ljudi.
“Mogli smo da uradimo tako da sve vakcinisane lečimo besplatno, ali nevakcinisane da lečimo besplatno samo do visine zdravstvenog doprinosa na godišnjem nivou. Nismo se setili toga, suviše smo računali na svest građana. To je sad već propalo kao ideja, ne može više u delo da se sprovede”, rekao je Vučić.
To bi, kaže, bilo apsolutno fer, kako bi ljudi videli koliko je žrtva zdravstvenih radnika i koliko sve to košta državu.
“Ako je oko 550 evra zdravstveni doprinos na godišnjem nivou, a toliko košta jedan dan u bolnici. A, ako ste meseca u bolnici, izračunajte koliko su država i drugi građani to platili”, ukazao je predsednik.
Vučić je prvu dozu vakcine primio 6.aprila u Rudnoj glavi kod Majdanpeka, a tri nedelje kasnije, 27. aprila i drugu dozu, u Pukovcu u opštini Doljevac, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala