- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Poruka iz Pokreta za promjene: Mjesto premijera da pripadne Demokratskom frontu

© SputnikFunkcionerka DF-a Branka Bošnjak
Funkcionerka DF-a Branka Bošnjak - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Mjesto premijera u novoj Vladi Crne Gore treba da pripadne Demokratskom frontu (DF), ocijenila je poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak, navodeći da bi održavanje vanrednih izbora bio rizičan potez i posljednja šansa prethodnoj vlasti da se vrati.
Nakon što su iz DF-a poručili da više ne podržavaju rekonstrukciju Vlade i da pokrenuće inicijativu za izbor nove, predstavnici parlamentarne većine održaće sjutra sastanak u Skupštini Crne Gore.
Branka Bošnjak je za agenciju MINA kazala da su uspostavljeni demokratski standardi jasni i da mjesto premijera pripada subjektu koji je je dobio najveću podršku birača.
„Da li će to biti neko od lidera ili neko drugi koga predloži najjači subjekat, stvar je dogovora i kompromisa“, navela je Bošnjak.
Ona smatra da sastanak parlamentarne većine u prvom krugu treba da bude na nivou lidera partija iz vlasti, a nakon toga treba uključiti manjinske partije na jasnoj evropskoj reformskoj programskoj platformi.
„I konkretno im ponuditi mjesta u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti kako bi im pružili sigurnost i dali osjećaj da su dio tima koji treba da realizuje dogovorenu programsku platformu“, rekla je Branka Bošnjak.
Ona je rekla da ono oko čega ne smije biti pregovaranja i oko čega nema kompromisa je jasna evropska reformska programska platforma.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
REGION
Krivokapić: Crna Gora više ne može i ne sme da čeka
Konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
REGION
Sjednica skupštine Crne Gore 12. novembra, Demokratski front se vraća u klupe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala