- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ni Federer, ni Nadal – Đoković iskreno: To je Medvedev

© AP Photo / Thibault CamusNajbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio Masters u Parizu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio Masters u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je Masters u Parizu, a posle meča dao je zanimljiv odgovor na pitanje – ko mu je najveći rival trenutno na ATP turu?
„Medvedev je verovatno moj najveći rival u ovom trenutku“, rekao je pobednika Mastersa u Parizu.
Ova izjava mogla bi da izazove poprečne komentare, pošto su Rafael Nadal i Rodžer Federer i dalje aktivni teniseri, ali ako pričamo o trenutnoj situaciji, kao što je Đoković naglasio, onda je srpski teniser potpuno u pravu.
Kroz karijeru Novaka Đokovića, Federer i Nadal su mu ubedljivo najveći rivali, međutim, Švajcarac, a u poslednje vreme i Španac, nisu konkurenti zbog mnogobrojnih povreda i zato je sasvim pošteno reći da je u ovom trenutku pretnja broj jedan po Novaka – Danil Medvedev.
Danil Medvedev i Novak Đoković – Masters u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
SPORT
Đoković se osvetio Medvedevu i posle preokreta osvojio rekordnu Masters titulu!
Ne samo da ga je Rus pobedio u nedavnom finalu US opena, već je to bilo i na Završnom turniru prošle godine, te je Đokovićev odgovor potpuno tačan, ma koliko se ne sviđao pristalicama Nadala i Federera.
Medvedev je godinama unazad, uz Novaka Đokovića, najkonstantniji teniser na ATP turu i ako se nešto ne promeni, to će biti slučaj i narednih sezona.
Rafael Nadal vraća se iz povrede, baš kao i 40-godišnji Rodžer Federer, slična situacija je i sa Dominikom Timom, dok su Medvedevu za petama Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas.
Takođe, Federera, ma kolika večina bio, verovatno niko ne smatra pretnjom po vodeće svetske tenisere, što nije situacija sa Nadalom koji ima još nekoliko dobrih godina, ali hronična povreda stopala mogla bi da mu limitra broj nedelja na ATP turu.
Tim, Zverev i Cicipas, uz Medvedeva, biće tu godinama i u jednom trenutku preuzeće palicu od Novaka Đokovića, ali to neće biti tako skoro i zato uživajmo dok još možemo.
Danil: Patio sam tokom meča; Novak: I ja sam, pogotovo u Njujorku
Đoković se osvetio Medvedevu i posle preokreta osvojio rekordnu Masters titulu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala