Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Republika Srpska je prioritet za Srbiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Ribniku da će Republika Srpska, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti spoljnopolitički prioritet Srbije i da svi Srbi gde god da žive mogu da računaju na bezgraničnu podršku i pomoć njihove matice.
Ministar Vulin, koji je u opštini Ribnik, u mestu Donja Previja, obišao predškolsku ustanovu „Srbija“, koja je delom renovirana od donacije koju je dala Vlada Srbije, istakao je da će Srbija nastaviti da pomaže Ribnik, Republiku Srpsku, Srbe i u Federaciji i svim drugim bivšim jugoslovenskim republikama.
„Za nas Republika Srpska mora da bude onakva kakva je predviđena Dejtonskim sporazumom i nikakvo umanjivanje bilo kakvih ovlašćenja Republici Srpskoj za nas nije prihvatljivo“, poručio je ministar Vulin.
Istakao je da Republika Srpska nije nastala u Dejtonu, već da je nastala borbom srpskog naroda i da je u Dejtonu samo ozvaničena.
„Zato što je nastala borbom srpskog naroda, ona ne može ni na koji način da bude umanjena ni ugrožena. Mi Srbi moramo da znamo da smo mi stvorili Republiku Srpsku i da samo mi možemo i da je izgubimo. Niko drugi ne može da nam je oduzme, umanji, samo mi to možemo da uradimo“, rekao je srpski ministar policije.
Apelovao je na sve nosioce političkih funkcija u Republici Srpskoj da budu jedinstveni, složni i da oko ključnih nacionalnih pitanja koji podrazumevaju opstanak Republike Srpske budu jedinstveni i ne dozvole sebi da ih nadvladaju sujete, a posebno ne da počnu da slušaju strance i da im veruju kako ih oni više vole nego što oni vole jedini druge i da će im oni doneti više dobra nego što će Srbi doneti Republici Srpskoj, preneo je Tanjug.
Ministar Vulin položio je venac u spomen-sobi palim borcima Vojske Republike Srpske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala