- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanković: Ko je želeo da vidi – video je

© Foto : FK Crvena zvezdaDejan Stanković, trener FK Crvena zvezda
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Dejan Stanković, šef stručnog štaba Crvene zvezde, izneo je utiske posle remija sa danskim Mitjilandom u Ligi Evrope. „Ko je želeo da vidi – video je“, rekao je Stanković o suđenju.
Duel Zvezde i Mitjilanda u Beogradu, u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope, završen je pobedom Danaca od 1:0.
Stanković je sumirao utiske na sledeći način:
„Dosta puta smo pričali o tome da možemo da spremimo utakmicu onako kako mislimo da će da izgleda, radimo na svim detaljima, ali svaka utakmica nosi svoje. Posle deset minuta se sve okrenulo, dobilo neki drugi tok koji mi nismo očekivali, iako smo radili na tim sitnicama dosta, dešava se. Utakmica bi bila teška i da je bilo deset na deset u polju sa njima, deset na devet je to već postalo dosta teže. To veče u četvrtak je nekako bilo čudno veče. Sve je išlo kontra, počev od terena. Marakana nikad nije imala bare na terenu da staje lopta, to je prvo iznenađenje bilo za nas, posle toga crveni, iz naših grešaka smo primili gol. Možda da nismo tada, možda bi primili gol kasnije, ali od svega sada kada su se slegli utisci, ja bih izvukao i pozitivne stvari, videlo kod momaka nešto da su baš želeli da stignemo do jedne ili dve lopte koje će nam omogućiti da bar postignemo gol. Dali su sve i došle su te lopte kod prilika koje su imali Pankov i Dragović, mogle su da završe u mreži i to bi onda stvarno bilo fenomenalno, ali i dalje imam isti cilj, a to je proleće u Ligi Evrope. Zavisi od nas, imamo utakmicu kod kuće i idemo dalje. Ostavićemo to ružno veče iza nas, nećemo se okretati, pouke ćemo izvući, moramo da rastemo kao grupa, kao ekipa, kao i da prebrodimo ovakve situacije koje su se desile u četvrta, moramo samo izaći jači“, istakao je Stanković.

Crveni karton Degeneka

„Degenek je deo grupe, ne možeš sam da izgubiš, kao ni sam da pobediš, nema razloga d se bilo šta opravdava ili da se izvinjava. Treba samo da radimo i da slušamo. Idemo dalje, da nije bio Degenek možda bi to bio neko drugi, to je momak koji ima iskustva. Deseti minut je bio, ja bih možda pustio, ima još Borjan koji bi možda i odbranio ili 0:1 deset na deset možda okrenemo utakmicu, ovako je bilo dosta teže. To je trenutak, delić sekunde u kojoj moraš da odlučiš. Ja bih možda drugačiju odluku doneo, ali ja nisam bio na terenu“.

Pomoćni trener pogođen u glavu sa tribina

Govorio je Stanković i o kondicionom treneru Federiku Panonćiniju, koji je posle utakmice završio u bolnici.
„Dobro je Federiko, pušten je kući. Bio je konzilijum lekara koji su odlučili da nema potrebe za operacijom. Kući je, biće na kućnom lečenju, kada bude mogao da poleti on će ići u Italiju na oporavak. Federiko je fenomenalan, pre svega profesionalac, dobar prijatelj. Znam da će njegov oporavak trajati najminimalnije poznavajući njegov karakter, samo onoliko koliko mu bude trebalo da se vrati da može normalno da funkcioniše i da bude opet u svakom momentu dostupan za sve nas. Stojički je to podneo, dešava se, nije trebalo, ali se dešava“.

Suđenje

„Tri naša napadača su dobila žute kartone. Šta imam od toga da komentarišem suđenje, dobra stvar koju sam uradio je da sam odmah otišao u tunel, jer bi verovatno dobio kaznu tri ili četiri utakmice. Nemam šta da dodam, hoću da zadržim fokus na ekipi, ne želim na te glavne sporedne stvari kao što je suđenje da trošim svoju snagu i raspravljam i dalje o tome. Ko je želeo da vidi video je, mi idemo dalje“.
Nije krio Stanković da je bilo izuzetno zahtevno voditi meč protiv danskog predstavnika.
„Ja sam pokušao da izdržimo da ne primim gol i da budem opasni kada dobijemo loptu. Nisam mogao da razbijem vezni red, trebala nam je ova sigurnost. Izdržali smo do 45. minuta, hteo sam da još 15 minuta izdržimo u toj formaciji i posle toga da promenim malo čvršće, prebacim Sanoga u sredinu, stavim Pankova i Erakovića kao dva štopera zajedno sa Dragovićem. Primili smo gol u momentu kada se nismo nadali. Mnogo je teško protiv ekipe koja je brza i koja igra iz deset na deset da ih nekako iznenadiš i da izvršiš pritisak sa jednim igračem manje u polju. Dosta su uigrana ekipa, ne verujem da sam mogao nešto drugo, ali odluke koja sam doneo bile su verujem ispravne u datom momentu pod okolnostima koje smo imali“.
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
U čemu je tajna vakserskog „derbija“: Zašto se Partizanovi igrači vakcinišu, a Zvezdini ne

Zvezda ima iste ciljeve

„Žao mi je što se desio poraz u grupi u kojoj smo imali odličnu poziciji, imali smo brejk iz Ludogoreca. Kada se vratimo na tu utakmicu pitanje je koliko je ljudi verovalo da ćemo dobiti utakmicu u Ludogorecu. Nije lepo izgubiti na svom stadionu, ali s obzirom na okolnosti koje su se desile dali smo maksimu. Nema ništa od rekorda, bitan je cilj. Šta imamo od 50 utakmica niza, ako ne uzmemo titulu, šta imamo od deset ili dvanaest utakmica ako ne prođemo u sledeću fazu Lige Evrope. Lepo je imati niz, ali nije smak sveta, ako se izgubi jedna utakmica u jednom takmičarskom ciklusu, da li je to Liga Evrope ili prvenstvo. Momenat nije pravi, imali smo pun stadion, ali imamo priliku i dalje. Nećemo odustati sigurno. Utakmica sutra nama dosta znači da bismo držali priključak sa prvim na tabeli, utakmica koju spremamo iz teške večeri. Momci su uvek jako reagovali posle nekih težih situacija koje su se dešavale. Očekujem da će i sutra odreagovati na ovaj poraz i da reprezentativnu pauzu iskoristimo kako bismo se odmorili, skupili ponovo i spremili do 15. decembra. Imamo mnogo jak raspored i dosta toga što se tiče Evrope će se odlučivati u zadnjem mesecu“, podvukao je Stanković.

Okret ka Superligi

Zvezdin naredni rival je Vojvodina, kojoj crveno-beli gostuju u nedelju od 16.45 u Superligi Srbije.
Nije propustio priliku Stanković da pohvali rad nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Slavoljuba Đorđevića koji u ovom momentu predvodi sa klupe ekipu Vojvodine.
„Đorđević radi odličan posao, to je pokazao i prošle sezone u Radniku. Sa Vojvodinom mu možda start nije izgledao najbolje, ali je dosta promene bilo u igračkom kadru Vojvodine od njegovog dolaska. Iz utakmice u utakmicu vidi se da dobro radi, da je fokusiran i izvlači maksimum iz svojih igrača. Čeka nas lepa utakmica, lep derbi. Svi će biti na raspolaganju, samo da vidimo ko je koliko umoran, ali ćemo izaći u najjačem sastavu“.
Slavoljub Đorđević, srpski fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2021
Da li u Srbiji stasava novi Dijego Simeone?
Govorilo se i o Čoviću, jednom do najboljih igrača ekipe Vojvodine.
„Čović ne igra, to je momak koji nam je uvek pravio probleme, zna da zadrži loptu, skoči iako nije preterano visok, ima fenomenalan tajming. Njegovo zadržavanje lopte kada pomogne ekipi da napravi tih 15 do 20 metara unapred je od velikog značaja za Vojvodinu. Sigurno da će Vojvodina gledati da nadomesti taj nedostatak u to sam siguran, organizovani su na terenu, nemaju problem ni da se organizovano brane, kada napadaju dosta koriste prekide, tranziciju ofanzivnu. Biće zahtevna utakmica“.
Osvrnuo se Stanković i na prvi duel odigran ove sezone sa novosadskim timom u kojem je bilo 0:0.
„Na Marakani je bila jedna utakmica, mi smo bili dosta agresivni i dosta smo napadali, jednostavno igrali su koliko smo im dozvolili. Dosta smo šansi tu utakmicu promašili. Voleo bih da se nadigravamo, da i oni i mi izađemo visoko. Ako budemo u problemu sigurno ćemo se braniti organizovano, i biti kao ekipa ispred našeg kaznenog prostora ako to bude zahtevala situacije, tako da će verovatno i oni to uraditi u zavisnosti od ritma i naše postavke. Ući ćemo u utakmicu kao da nam je poslednja u životu“, zaključio je Stanković.
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
SPORT
Uplašeni Danci i Borjanov „džentlmentski“ potez /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Mitrogol ponovo očarao Engleze! /video/
Detalj iz duela Zvezde i Mitjilanda - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
Danci „odvojili“ Kosmet od Srbije, ali je bar Uroševac – Uroševac /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala