Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Saučešća povodom smrti Muamera Zukorlića

© Tanjug / ZORAN ZESTICMuamer Zukorlić
Muamer Zukorlić - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Zvaničnici Srbije uputili su saučešće povodom smrti Muamera Zukorlića.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici Muamera Zukorlića, u kojem se kaže:
„Rastužila me je vest o iznenadnoj smrti Muamera Zukorlića, jednog od retko obrazovanih, učenih i iskrenih političara, čiju sam ličnost duboko poštovao i kada su nam se stavovi mimoilazili. Njegovom smrću, Skupština Srbije je izgubila savesnog i revnosnog poslanika, a politička scena naše zemlje visprenog govornika. Izražavam najdublje saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima Muamera Zukorlića. Neka počiva u miru“.
Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine je u telegramu saučešća naveo da je Zukorlić uložio svoje znanje i energiju na dobrobit tolerancije.
„Potresla me je vest o preranom odlasku Muamera Zukorlića, kolege narodnog poslanika, potpredsednika Narodne skupštine i prijatelja. Uložio je svoje znanje i energiju na dobrobit tolerancije i boljeg života svih u Srbiji, učestvovao je u našem društvenom životu aktivno i svim srcem. I kao verski dostojanstvenik, a naročito kao narodni predstavnik u Skupštini, baveći se naročito prosvetom kao našom najvećom vrednošću. Pamtićemo Muamera Zukorlića kao mudrog i iskrenog čoveka, od kojeg smo mnogo dobili i naučili. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i sa osećanjem ličnog gubitka, porodici i prijateljima Muamera Zukorlića izražavam najdublje saučešće“, naveo je Dačić.
Telegram saučešća porodici Zukorlić uputio je i prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.
„Najiskrenije saučešće ožalošćenoj porodici povodom iznenadnog gubitka velikog čoveka, odanog porodici, prijateljstvu i pružanju kvalitetnog obrazovanja svim građanima i građankama Srbije. Njegov legat ćemo čuvati“, naveo je Ružić.
I Uprava Ministarstva pravde za saradnju s crkvama i verskim zajednicama uputila je, povodom smrti akademika Zukorlića, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću, porodici, prijateljima i brojnim muslimanskim vernicima telegram saučešća.
„Sa tugom i žaljenjem smo primili vest o upokojenju hadži Muamera ef. Zukorlića, nekadašnjeg muftije i predsednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Muftija Zukorlić dao je veliki i autentični doprinos obnovi verskog života u Republici Srbiji nakon decenija ateističkog perioda. Svojim radom doprineo je povratku verske nastave u državni obrazovni sistem, razvoju i unapređenju verskog školstva Islamske zajednice, kao i verskoj kulturi.
Muftija je značajno doprineo razvoju međuverskog dijaloga i snaženju međuverskih odnosa između crkava i verskih zajednica u Republici Srbiji. Pamtićemo ga kao čoveka koji je energično reagovao na pojavu i najmanjeg znaka verskog ekstremizma. Pored verske delatnosti, akademik Zukorlić je pružio značajan doprinos razvoju visokoškolskog obrazovanja, u uverenju da su obrazovani i mladi ljudi istinski zalog za bolju budućnost.
Izjavljujući porodici saučešće, želimo da mu dragi Bog podari Dženet. Alah rahmet ejlesin!“, navodi se u telegramu saučešća, saopšteno je iz Ministarstva pravde.
Lider stranke Pravda i pomirenje i bivši muftija Muamer Zukorlić preminuo je danas iznenada u Novom Pazaru u 52. godini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala