- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović zaustavio vređanje Vesne Čović, Partizan i dalje nepobediv! /video/

© Foto : KK Partizan/Dragana StjepanovićNavijači Partizana
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su FMP u sedmom kolu ABA lige rezultatom 74:69 u utakmici kojoj je viđen sportski potez Željka Obradovića, koji je zaustavio vređanje Vesne Čović, supruge predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića.
Navijači Partizana su sada već standardno u utakmicama sa FMP-om pesmom vređali suprugu prvog čoveka „večitog“ rivala njihovog kluba.
Na put pogrdnim rečima stao je Željko Obradović, koji se okrenuo ka najvatrenijim pristalicama crno-belih krajem prve četvrtine i ućutkao ih gestikulirajući rukama da obustave što su započeli.
Što se tiče dešavanja na terenu, crno-beli nisu imali puno problema da izađu na kraj sa timom iz Železnika, pa su ostali nepobeđeni u tekućoj sezoni sa ukupno deset pobeda u isto toliko mečeva.
Najbolji je bio Zek Ledej sa 18 poena i sedam skokova. Aleksa Avramović je ubacio 15 uz četiri asistencije, Uroš Trifunović je imao osam, dok je Balša Koprivica dodao sedam uz devet uhvaćenih lopti.
Na drugoj strani istakao se Nigerijac Ebuka Izundu sa 20 poena i devet skokova, a pratili su ga Amerikanci Geret Nevels i Brajs Džouns sa po 15 poena.
Partizan je dobro počeo meč i već je u prvoj četvrtini imao dvocifrenu prednost, koju je uspeo da održi i uveća u drugom kvartalu.
U jednom trenutku bilo je +16 za domaćina, ali je FMP serijom od 7:0 uspeo da se vrati u koliko-toliko pristojan zaostatak na poluvremenu (39:30).
Panteri, međutim, nikako nisu uspevali da naprave dodatan iskorak kako bi se približili rivalu, koji je uspeo da ponovo uveća prednost.
Razlika nije prelazila maksimalnih +16, a situacija je pretila da se zakomplikuje u samoj završnici, kada su Obradovićevi izabranici ispustili veliku prednost i dopustili FMP-u da dođe na minus pet.
Realne šanse za preokret ispustio je Pavićević, koji nije pogodio šut na minut i po do kraja posle izgubljene lopte Kevina Pantera, pa je najbolji tim ABA lige mirno priveo meč kraju.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
„Sramno i neprimereno“: Zbog izjave Amerikanca izbio „rat“ /video/
Karaičić za Sputnjik o viralnom snimku: Sledeći put ću ga nositi oko vrata /video/
Mijailović žustro odbrusio Panterima: „Nečistota je u oku posmatrača“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala