- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nove mere u Sloveniji: Kovid propusnice za starije od 12 godina, zabrana okupljanja

© AP Photo / nepoznat autorLjubljana u vreme korone
Ljubljana u vreme korone - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Vlada Slovenije donela je niz novih restriktivnih mera kako bi sprečila širenje virusa korona, ali se nije odlučila za zaključavanje koje su savetovali iz zdravstvenog sistema, navodeći da su bolnički kapaciteti na ivici izdržljivosti.
Nove mere stupaju na snagu u ponedeljak i uključuju skraćenje radnog vremena lokala i zabranu okupljanja osim za članove istog domaćinstva, prenosi Hina.
Starosna granica za osobe koje moraju da imaju PVT potvrde (preležao, vakcinisan, testiran), spušta se s dosadašnjih 15 na 12 godina, a kovid potvrde smatraće se validnim samo uz lična dokumenta.
Radno vreme ugostiteljskih objekata se skraćuje na period od 05-22 sata, uz pravilo da gosti budu na propisanoj distanci, tj. najmanje 10 kvadratnih metara prostora za svakog gosta.
Na ulasku u prodavnice mora biti naznačeno koliko najviše ljudi može da uđe u isto vreme, platnene maske više neće moći da se koriste već samo hirurške ili tipske FFP2, objavila je vlada Slovenije nakon sednice koja je potrajala do kasno u noć.
Do daljeg se zatvaraju svi noćni klubovi i diskoteke, na javnim kulturnim i sportskim događajima posetioci moraju da sede na odgovarajućoj razdaljini, a PVT potvrde i maske obavezni su i za prisustvovanje verskim obredima.
Vlada Slovenije se nije odlučila za onlajn nastavu u školama, ali je odredila da od 15. novembra učenici umesto dva puta nedeljno kao do sada, moraju da se testiraju na virus korona tri puta, preneo je Tanjug.
Antigenski test  - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
REGION
Slovenija: Moguća krajnja mera slobodno kretanje samo za vakcinisane
Test na virus korona - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
DRUŠTVO
Kon o delta plus soju korone: Koliko je zarazniji i šta je rešenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala