- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija

Piksi saopštio spisak pred utakmicu godine: Kako, bre, eventualni? Moramo da odemo u Katar!

Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, održao je konferenciju za medije pred utakmice sa Katarom (prijateljska, 11. novembar) i Portugalijom (kvalifikacije za Mundijal, 14. novembar).
Srbiju za osam dana očekuje utakmica godine, duel sa Portugalijom u Lisabonu koji će odlučiti ko će direktno obezbediti plasman na Mundijal u Kataru 2022.
Malo pre početka konferencije saopšten je spisak:
Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Mile Svilar, Vanja Milinković-Savić;
Odbrana: Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nikola Milenković;
Sredina terena: Darko Lazović, Nemanja Radonjić, Filip Kostić, Mihailo Ristić, Filip Mladenović, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Saša Lukić, Marko Grujić, Filip Đuričić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Andrija Živković;
Napad: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović.
„Orlovi“ se nalaze na prvom mestu grupe A sa 17 bodova, jednim više od Portugalije, ali i utakmicom prednosti.
Tok konferencije mogli ste da pratite uz Sputnjik.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
11:23 06.11.2021
Kraj konferencije za medije.
11:23 06.11.2021
„Ovo finale smo čekali, pucaćemo iz svih oružja, pretpostavljamo da će nam biti potrebna pobeda, ali da sačekamo rezultat Irske i Portugalije. Želimo da svaki Srbin bude ponosan na reprezentaciju, to nam je želja i biće dobro“, Piksi je ovim rečima zaključio konferenciju.
11:20 06.11.2021
„Kakav, bre, eventualni? Moramo da odemo u Katar. Ali ne, tek nas očekuje veliko“, Piksi na konstataciju novinara da li bi mu eventualni odlazak u Katar bio najveći uspeh u karijeri.
11:18 06.11.2021
Piksi o ljudima koji žele da uruše reprezentaciju:
„Ne da mi se čini, nego se to vidi. Nije baš uspeh dobro prihvaćen. Uspeh ima svoju cenu, postoje ljudi koji ne vole uspeh reprezentacije, ali mene baš briga. Briga nas sve. Znate koliko sam se potresao šta je bilo pre Luksemburga i Azerbejdžana? Potresao sam se toliko da sam spavao u 23h i spavao sam ko beba. Ne obraćam pažnju na te ljude i grupacije koje žele da vas... Ipak se radi o našoj zemlji, o državi, a sada ako ne voli da Srbija napreduje, taj verovatno treba da se leči, treba mu pomoć. Ali, Bože moj, nikome ne dajem savete, osim svojim fudbalerima. To je moja obaveza i tako se i ponašam. A, to ko šta kaže, to me ne dotiče.“
11:14 06.11.2021
Piksi o napadačima, Vlahoviću i Mitroviću:
„Nema tu tajni, sve se zna, to što ja znam o Portugaliji, to i on zna o Srbiji. Ponavljam, važno mi je da je zdravstveni bilten dobar. Njihove dobre igre, to što pružaju u klubovima, to je razlog zašto su ovde, u reprezentaciji. Raduje me da su izuzetno motivisani, i svaki igrač bi poželeo da ima utakmicu kao što ćemo mi imati 14. novembra. To će biti momenat istine.“
11:12 06.11.2021
„Postoje tri opcije. Prva je da odigramo u punom sastavu, druga je da odigramo sa B timom, sa igračima koji nisu igrali do sada, i treći je miks. Koju ćemo opciju izabrati, videćemo. Ko god bude izašao protiv Katara verujem da će pružiti sve od sebe. Treba biti pametan, mudar“, Piksi o prijateljskoj utakmici sa Katarom koja je na programu 11. novembra u Beogradu.
11:06 06.11.2021
„Ne čujem se mnogo sa fudbalerima, dovoljno je što pratimo jedni druge. Najvažnije je da su živi i zdravi, a da se čujemo telefon? Ne. Dogovor je da imaju kontakt sa sportskim direktorom Stojanovićem. Najvažnije mi je da je Tadić zdrav, da je dao gol i imao je peh da se sudari sa stativom. Ali niko mu nije kriv“, rekao je Piksi o Dušanu Tadiću.
11:03 06.11.2021
Piksi o ovom ciklusu:
„Od početka pa do danas, mislim da možemo biti zadovoljni, i igrom i ponašnjem, i bodovima. Pozitivan momenat za fudbalsku reprezentaciju Srbije, od prvog duela sa Irskom do poslednjeg sa Azerbejdžanom. Zadovoljni smo, ali posao nije gotov.“
11:01 06.11.2021
Počela je konferencija za medije.
10:59 06.11.2021
Spisak je izašao! Pogledajte ga na slici ispod.
10:57 06.11.2021
Dobro došli!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala