- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Čuveni srpski lekar iz Arizone: Vakcine protiv korone su fantastičan uspeh I Sputnjik intervju

Pratite nas
Prosečna osoba u društvu je dezorijentisana količinom oprečnih informacija koje o korona virusu stižu od samog početka pandemije. Nisu tačne tvrdnje da o njemu nismo znali ništa, nauka je znala puno, a vakcine protiv ovog virusa su fantastičan uspeh nauke i medicine, poručuje čuveni srpski imunolog iz Arizone prof. dr Janko Nikolić Žugić.
Ovaj međunarodno priznati lekar i istraživač sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Arizoni i član instituta BIO-5 u emisiji „Sputnjik intervju“ govori o saznanjima do kojih je njegov tim u SAD došao kada je reč o virusu koji već gotovo dve godine potresa svet, o tome zašto je vakcinacija neophodna, ali i kako naš imunološki sistem reaguje na viruse, dužini trajanja imuniteta i istraživačkom radu u oblasti podmlađivanja imunološkog sistema.
Profesor se dugi niz godina bavi izučavanjem odnosa imuniteta i starosti, odnosno usporavanjem procesa starenja, a u Arizoni je proglašen istraživačem godine u oblasti bioloških nauka.
Autor i voditelj je Sandra Čerin.
Sputnjik intervju, 06. 11. 2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala