- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Ćavi se vratio u Barselonu!

© REUTERS / Albert GeaĆavi Ernandes – novi trener FK Barselona
Ćavi Ernandes – novi trener FK Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Ćavi Ernandes, jedan od najboljih fudbalera u istoriji Barselone, vratio se u katalonski klub, ali ovoga puta kao trener preuzevši kormilo sturčnog štaba od Ronalda Kumana.
Holanđanin je pre nekoliko dana otpušten od strane čelnika Barselone i istog trenutka pojavila se informacija da je Ćavi prvi kandidat.
Proslavljeni španski fudbaler prethodne dve godine proveo je u Al Sadu, klubu iz Katara, i posle dugo razmišljanja odlučio je da prihvati poziv matičnog kluba.
Ćavi se i prethodnih meseci, pa čak i godina, dovodio u vezu sa Barselonom, ali tek sada je došlo do dogovora i počinje nova era u katalonskom gigantu.
Nova era je počela, pre svega, odlaskom Lionela Mesija, ali ovo je nešto sasvim drugo jer je Ćavi legenda kluba i neko ko ponovo vraća osmeh na lica navijačima na Kamp Nou.
Katalonski klub nije imao mnogo uspeha u godinama za nama, tenzije oko nezadovoljstva Lionela Mesija, ispadanja iz nokaut faza Lige šampiona, loši plasmani u La Ligi... Jako loš period je iz Barse, ali dolaskom Ćavija situacija se menja.
Činjenica je da se stvari verovatno neće promeniti iz korena, potrebno je vreme da Ćavi uspostavi sistem, da mladi fudbaleri sazru, i za to će biti potrebne godine.
Međutim, najvažnije je da legendarni fudbaler ima s kim da radi, pošto se u timu nalazi nekoliko neverovatno talentovanih fudbalera, počev od Fatija, Gavija, Pedrija, Puća...
Konferencija za medije Ćavija Ernandesa zakazana je za ponedeljak, što znači da će debitovati na klupi 20. novembra protiv Espanjola.
Bivši Partizanov as miljenik u Grčkoj: Živkoviću novi ugovor i najveća plata u klubu
Jovan Simić: Trgni se, pokreni i bićeš bolji čovek│Miljanov korner
Uplašeni Danci i Borjanov „džentlmentski“ potez /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala