- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki senator: Rusija je sledeći test za Bajdena – mora naterati Putina u defanzivu

© Sputnik / POOL / Uđi u bazu fotografijaSamit Putin-Bajden u Ženevi
Samit Putin-Bajden u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Rusija je sledeći spoljnopolitički test za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena, piše američki senator-republikanac Tom Koton u članku za list „Vol strit džurnal“.
Prema njegovom mišljenju, američki predsednik hitno treba da odvrati pažnju sa klimatske agende i da se usredsredi na Moskvu i njene „agresivne postupke“ prema Kijevu.
Senator Koton osvrnuo se na informacije o navodnom gomilanju ruskih snaga duž granice sa Ukrajinom, što je Kremlj ranije negirao.
Takođe, energetsku krizu u Evropi ocenio je kao želju Kremlja da prekine dotok gasa i tako iskoristi svoj uticaj na tržištu energenata u geopolitičke ciljeve, iako je ranije „Gasprom“ potvrdio da povećanje isporuka goriva u Evropu.
Američki političar izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog reakcije Džoa Bajdena na te događaje.

„Ako Bajden ne želi da za Avganistanom usledi još jedna geopolitička katastrofa, trebalo bi da odmah preduzme nekoliko koraka da obuzda Rusiju i natera Putina da zauzme odbrambeni stav“, poručuje senator.
Prema njegovom mišljenju, potrebno je povećati isporuke ubojitog oružja Ukrajini i izolovati Rusiju sa svetskog finansijskog tržišta.
Ranije je američki list „Politiko“ objavio je satelitske snimke koji, kako tvrde, pokazuju da Rusija navodno grupiše snage i vojnu tehniku na granici sa Ukrajinom. U članku se napominje da su snimci koji „pokazuju da Rusija nagomilava tenkove, samohodno oruđe i vojni arsenal“ u području grada Jeljni koji se nalazi u Smolenskoj oblasti. Interesantna je činjenica da se ona nalazi na granici sa Belorusijom, a ne Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala