Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Akcija policije u Srbiji: Uhapšeno petoro zbog pranja novca

CC0 / Pixabay / Pranje novca-ilustracija
Pranje novca-ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.
Uhapšeni su bivši radnici privrednog društva „Konfecioni Andrea Serbija“ d.o.o. Jagodina S. U. (41), S. I. (42) i E. T. (38), kao i D. B. (40), odgovorno lice preduzetničke radnje „D. B. PR“, i M. M. (50), odgovorno lice preduzetničke rade „Ajron staf“, saopštio je danas MUP.
Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i 33. godišnji muškarac, bivši radnik PD „Konfecioni Andrea Serbia“, osumnjičen za krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, a za kojim se traga.
Sumnja se da je 33.godišnjak, od 2015. do 2020. godine, višestruko uvećavao zarade osumnjičenih, suprotno zaključenim ugovorima o radu.
On se tereti i da je sa računa PD „Confecioni Andrea Serbija“ prebacivao novac na svoj račun, kao i na račune bivših radnica tog preduzeća E. T, S. U. i S. I.
Na taj način oni su protivpravno prisvojili 47.353.746 dinara, a novac su, kako se sumnja, podizali sa računa i koristili za lične potrebe.
33.godišnjak se tereti da je novac sa računa PD „Confecioni Andrea Serbija“ prebacivao i na tekuće račune radnji „Ajron staf“ i „D. B. PR“, a odgovorna lica tih firmi D. B. i M. M. su, kako se sumnja, na taj način prisvojili 19.591.956 dinara.
Novac su, takođe, kako se sumnja, koristili za lične potrebe, iako su znali da im je neosnovano uplaćen.
Petoro osumnjičenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala