Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vežba „Sistem 2021“— 8.000 učesnika na više od 50 lokacija

© Foto : MUPVežba sistema zaštite i spasavanja u Srbiji "Sistem 2021"
Vežba sistema zaštite i spasavanja u Srbiji Sistem 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
Pratite nas
Na više od 50 lokacija u zemlji danas se održava taktička vežba sistema zaštite i spasavanja u Srbiji "Sistem 2021", a početak vežbe označio je ministar unutrašnjih poslova i izaslanik predsednika Republike Aleksandar Vulin, koji je izdao naredbu gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije da počnu sa sprovođenjem vežbe.
Vulin je istakao da je danas za Srbiju veliki dan i dodao da će na 50 lokacija, skoro 8.000 ljudi, raditi ono što nije rađeno decenijama.
"Verujem da ćemo danas pokazati da je Srbija spremna, sposobna, snažna, da može da brine o svojim građanima. Po nalogu predsednika Aleksandra Vučića svim komandantima gradskih i opštinskih štabova civilne zaštite i vanrednih situacija naređujem, postupite po signalu ''Sistem''", poručio je Vulin, koji je i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije.
Vulin se oglasio iz Operativnog štaba Republičkog štaba za vanredne situacuje, koji koordinira svim snagama i subjektima sistema zaštite i spasavanja koji učestvuju u ovoj vežbi.
Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, tokom vežbe "Sistem 2021" subjekti iz sistema zaštite i spasavanja prikazaće spremnost i sadejstvo u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće.
U vežbi će učestvovati oko 8.000 ljudi - pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, Vojske Srbije, Gorske službe spasavanja, subjekata i snaga jedinica lokalne samouprave, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa
Vežba, koja će po prvi put, od vremena bivše SFRJ, biti izvedena u ovakvim razmerama i formatu istovremeno se održava na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Srbiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala