- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gradi se Nacionalni odbojkaški centar na Novom Beogradu

Mikasa
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
Pratite nas
Nacionalni odbojkaški centar gradiće se na Novom Beogradu. Urbanističkim projektom obuhvaćena je površina od 21 380 m2 uz ulicu Tošin bunar, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju, objavio je Odbojkaški savez Srbije.
Vrednost tendera procenjena je na 2,2 milijarde dinara. Na osnovu inicijative Odbojkaškog saveza Srbije tim „Pejdž konsortijum“ preuzeo je kompletan projektni menadžment od formiranja lokacije i zakonom propisane procedure do izrade Idejnog rešenja čiji je autor Đurađ Vasić, dok je nosilac sprovođenja Urbanističkog projekta Energoprojekt Urbanizam i arhitektura.
Lokacija na kojoj je planirana gradnja je strma padina, neizgrađena površina, obrasla travom, srednjim i visokim samoniklim rastinjem. Kolski i pešački pristup je iz magistralne saobraćajnice Tošin bunar.
U blizini je nadvožnjak auto-puta kroz Beograd sa pristupnom petljom, dijagonalno je kompleks objekata za smeštaj studenata u bloku 34, a preko puta su postojeće stambene višespratnice bloka 37.
Kompleks odbojkaškog trenažnog centra čine tri osnovne, funkcionalno povezane celine sa pratećim elementima: hala za trening (tri terena), hala za odbojku na pesku (dva terena), smeštajni kapaciteti za sportiste, vezni deo – prateći sadržaji sporta i pripadajućeg poslovnog prostora (medicinski centar, teretana, kancelarije u funkciji sporta), dve garaže sa tehničkim prostorijama, pristupni plato i slobodne i zelene površine sa internim saobraćajnim površinama.
Opširnije o projektu: OVDE.
Ukupna bruto površina objekta biće 20.837,16 m2 i imaće pet spratova.
Rok za podnošenje ponuda za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju je 9. decembar 2021. godine.
Za potrebe kompleksa je planirano da se izvede dodatno isključenje sa primarne saobraćajnice (Tošin bunar), kojim će se pristupati unutrašnjim komunikacijama i otvorenom parkingu sa 120 mesta.
Unutrašnje saobraćajnice biće dvosmerne i omogućavaće direktan pristup trening prostoru, a u okviru parcele nalaziće se i poseban parking za autobuse.
Željko Tanasković, proslavljeni srpski odbojkaš, gost je Sputnjikove emisije „Miljanov korner“ u kojoj je pričao uspesima sa reprezentacijom, ali i o mnogim drugim stvarima.
Srbija bez selektora, OSS se zahvalio Kovaču
Rus suspendovan zbog navodnog dopinga iz 2013. – kako je u to uključen „doktor Mengele“?
Ub u Ligi šampiona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala