- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus o bronzi u Beogradu: Sijaće na mojim grudima – za celu Srbiju

© Foto : BSSVladimir Mirončikov, ruski bokser koji nastupa za Srbiju
Vladimir Mirončikov, ruski bokser koji nastupa za Srbiju - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
Pratite nas
Vladimir Mirončikov je Srbiji doneo prvu medalju na svetskim prvenstvima u olimpijskom boksu posle 26 godina, osvojivši bronzu u Beogradu. „Ponosan sam, medalja za Srbiju je tu, od subote uveče sijaće na mojim grudima za celu Srbiju“, rekao je on.
Dvadesettrogodišnji ruski bokser koji nastupa za Srbiju je do bronze došao u kategoriji do 80 kilograma.
Na krilima srpskih navijača išao je iz bitke u bitku, u četvrtfinalu gde je pobeda značila i osvajanje bronze savladao je nezgodnog Kazahstanca, a zatim u borbi za plasman u finale nečasnom odlukom sudija ostao bez pobede i borbe za zlato.
„Ponosan sam, medalja za Srbiju je tu, od subote uveče sijaće na mojim grudima za celu Srbiju. Želeo sam zlato, borio se do poslednjih atoma snage, ali jednostavno viša sila je odlučila drugačije. Bronza je tu, proslavićemo je u srcu Arene. I nastavljamo dalje, sledeće godine je Evropsko prvenstvo gde ću svim snagama jurišati na pobednički presto“, rekao je Mirončikov.
© Foto : BSSVladimir Mirončikov, ruski bokser koji nastupa za Srbiju
Vladimir Mirončikov, ruski bokser koji nastupa za Srbiju - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
Vladimir Mirončikov, ruski bokser koji nastupa za Srbiju
Srbija je u beogradskoj Areni u 21. izdanju Svetskog šampionata za muškarce, koje se nakon 43 godine ponovo vratilo u našu prestonicu, osvajanjem bronze osvojila mnogo više od toga. Boks je ponovo počeo da diše punim plućima u našoj zemlji u kojoj je pre četiri decenije punio stadione i gde se tražila karta više.
Naša zlatna bronza, naš Vladimir, zajedno sa ostalih 11 kolega iz reprezentacije i selektorom Milanom Piperskim učinili su da nas ponovo njihove pobede bacaju u slavljenički trans, porazi da nas bole i bacaju u nokdaun.
„Cilj koji sam sebi zacrtao su Olimpijske igre u Parizu 2024, zlato oko vrata i srpska himna. Radiću na tome svaki dan, verujem da ću ostvariti taj san, sve za Srbiju“, dodao je Rus.
Bronzana medalju na Svetskom prvenstvu u beogradskoj Areni Vladimiru će biti uručena u subotu 6. novembra nakon finalnog meča u kategoriji do 80 kilograma.
„Čujem stalno – 'Vladimir, Vladimir', pa 'Srbija, Srbija'... Želim da pobedim Amerikanca!“ /video/
Zavoleo je Rusiju, a sada i Beograd: „Želim da moj sin zaigra ovde!“ /foto/
Maloletna šampionka iz BiH nokautirala otmičara i spasla sebi život: „Svi smo u šoku!“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala