- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Sramno i neprimereno“: Zbog izjave Amerikanca izbio „rat“ /video/

© Foto : Partizan NIS/Dragana StjepanovićŽeljko Obradović i Dalas Mur
Željko Obradović i Dalas Mur - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
Pratite nas
Košarkaški klub FMP zatražio je pokretanje postupka protiv igrača Partizana Dalasa Mura zbog, kako se navodi, „sramne i neprimerene izjave“.
Mur je prethodno, pred meč sa FMP-om, rekao da je to „klub koji zovi mala Crvena zvezda, aludirajući na nekadašnju fuziju tima iz Železnika i šampiona Srbije.
„Očekujem puno od navijača. Ne znam mnogo o njima, čuo sam samo da ih zovu 'mala Crvena zvezda'. Očekujem sjajnu atmosferu. Pogledaćemo njihov video, videćemo šta oni mogu i spremićemo se“, rekao je Mur pred duel ABA lige koji je na programu u subotu od 19.00.
Amerikanac je izazvao burnu reakciju FMP-a, koji je momentalno pozvao na kaznu i izdao saopštenje, koje vam prenosimo u celosti.
KK FMP obaveštava javnost da je od sportskog direktora ABA lige (u skladu sa disciplinskim pravilnikom lige), zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za košarkaša KK Partizan NIS Dalasa Mura zbog sramne i neprimerene izjave pred derbi meč 7. kola ABA lige između KK Partizan NIS i KK FMP koja je na programu u subotu u hali 'Aleksandar Nikolić'.
Smatramo da izjava koju je dao za klupsku televiziju KK Partizan, izuzetno šteti imidžu lige, predstavlja ničim izazvan napad na naš klub, i nikako ne doprinosi boljim odnosima između klubova. Podsećamo da je ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i 'mali' kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati.
Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče.
Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali 'Aleksandar Nikolić'.
Primerenom kaznom za košarkaša Partizana i reprezentativca Albanije, na vreme bi se sprečilo namerno podizanje tenzija u ligi širenjem neistina i jeftinim izjavama, ali i uputila jasna poruka svima poput reprezentativca Albanije da ABA liga takve stvari neće tolerisati.
Ovu priliku koristimo i da informišemo gospodina Mura da je KK FMP dvostruki osvajač ABA lige, kao i da je naša saradnja sa drugim klubom i zvanično okončana još 2015. godine, kada je albanski reprezentativac još uvek bio samo student na koledžu Severna Florida“.
Karaičić za Sputnjik o viralnom snimku: Sledeći put ću ga nositi oko vrata /video/
Zavoleo je Rusiju, a sada i Beograd: „Želim da moj sin zaigra ovde!“ /foto/
Kad se veliki Željko uhvati za glavu: „Rekao sam im, ovo nema nigde u Evropi!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala