- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bil Gejts upozorio šta bi mogla da bude sledeća opasnost po čovečanstvo /video/

© AP Photo / Alberto PezzaliBil Gejts na klimatskom samitu u Glazgovu
Bil Gejts na klimatskom samitu u Glazgovu - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
Pratite nas
Milijarder Bil Gejts upozorio je na klimatskom samitu UN u Glazgovu COP26 da bi, pored pandemija, nova opasnost za čovečanstvo mogli da budu teroristički napadi biološkim oružjem. On je zato pozvao da se investiraju milijarde dolara u takozvane „Igre mikroba“, kako bi se čovečanstvo adekvatno pripremilo.
Gejts je to rekao tokom diskusije sa Džeremijem Hantom, predsedavajućim Komiteta za zdravstvo i socijalno staranje britanskog parlamenta i bivšim britanskim ministrom zdravstva tokom samita COP26.
Osnivač „Majkrosofta“ je pozvao na formiranje globalnog pandemijskog „udarnog tima“ u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO).

Preti nam bioterorizam, potrebne su milijarde

„Potrebno je oko milijardu godišnje za pandemijski „udarni tim“ u SZO, koji bi se bavio nadzorom i onim što ja zovem „Igre mikroba“, odnosno uvežbavanjem odgovora“, rekao je Gejts.
On je naveo i primer kako bi teroristi mogli da napadnu više aerodroma u isto vreme virusom velikih boginja, pa bi to mogao da bude jedan od scenarija za uvežbavanje u „Igrama mikroba“ kako bismo se pripremili za eventualni napad.
On je objasnio da postoje prirodno uzrokovane epidemije, ali da one mogu biti i posledica bioterorizma i kao takve mogu biti gore nego prirodne. Međutim, kako je dodao, napredak u nauci trebalo bi da nam da oruđa za bolji odgovor nego što sada imamo.
Milijarder je rekao da bi zemlje kao što su SAD i Velika Britanija, trebalo da ulože desetine milijardi u istraživanja i razvoj kako bismo bili spremni za sledeću pandemiju.
Naveo je i da se nada kako će svet za pet godina biti pripremljen za odgovor na moguću novu pandemiju, ali da je za to potrebno sveobuhvatno ulaganje u razvoj i istraživanje.

„To bi moglo do dovede do brojnih inovacija, a kako bismo bili spremni za moguću novu pandemiju, treba da iskorenimo gripa i prehladu, učinimo vakcine jeftinim, da imamo velike fabrike, da napravimo vakcine koje bi mogle biti u obliku malog flastera koji stavite na ruku, a sve to bi bilo veoma korisno i ako pandemije ne bude“, rekao je Gejts, prenosi Skaj njuz.

Nemamo vakcine koje blokiraju prenos virusa korona

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu spomenuo je i vakcine koje se trenutno koriste protiv virusa korona.
„Nemamo vakcine koje blokiraju prenos virusa. Imamo vakcine koje pomažu vašem zdravlju, ali samo malo smanjuju prenos. Potreban nam je novi način pravljenja vakcina“, rekao je Gejts.
Džo i Džil Bajden stižu predsedničkim avionom na aerodrom u Rimu na sastanak G20 - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
SVET
„Elitistički licemeri“: Učesnici klimatskog samita na udaru društvenih mreža - zbog velikog zagađenja
Džordž Soroš, foto za Novi Sputnjik poredak - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Optužba Slavoja Žižeka: Zašto ne treba verovati Bilu Gejtsu i Džordžu Sorošu /video/
Bil Gejts, osnivač Majkrosofta - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
„De fakto car vakcina planete Zemlje“ i gospodar njene klime: Šta zapravo smera Bil Gejts? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala