- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Alarmantno u Sarajevu: Bez struje deo grada, pod vodom ulice, kuće i zgrade, Krizni štab se oglasio

© Foto : RTRS/JutjubObilne padavine u Sarajevu
Obilne padavine u Sarajevu - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
Pratite nas
Nakon višesatnih obilnih padavina u Sarajevu su čak i glavne saobraćajnice pod vodom, a najteža situacija je u naselju Otes. Krizni štab opštine Istočna Ilidža izdao je preporuku da se zbog poplava na području ove lokalne zajednice deca ne šalju u vrtiće i škole. Veći deo Sarajeva ostao je bez električne energije zbog kvara na trafo stanici Reljevo.
Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i rade na otklanjanju kvara, javljaju sarajevski mediji.
"Dnevni avaz" navodi da se izlila reka Željeznica i da je situacija alarmantna. Jedan čitalac im je poslao i video snimak na kojem se vidi deo tog naselja koji je pod vodom.
U vatrogasnoj službi Kantona Sarajevo rekli su da su poplavljene zgrade i porodične kuće, da su ekipe na terenu i da evakuišu ljude. Ugroženo je između 50 i 70 kuća.
Navedeno je da korisnike stračkog doma u tom naselju prebacuju na više spratove.
I u drugim delovima Kantona Sarajevo ima problema. Izlila se i reka Bosna, a na ulicama ima automobila koji su se zaglavili u vodi, navodi Avaz.

Obustavljen saobraćaj

Veći deo BiH zahvatilo je jako nevreme, a zbog izlivanja vode na put i klizišta obustavljen je saobraćaj na deonici Trnovo - Sarajevo - Foča.
Saobraćaj je obustavljen i na deonici regionalnog puta Konjic -Boračko jezero, prenosi portal Kliks.
Saobraćaj je usporen i otežan i na širem području Sarajeva.
Vozači su upozoreni na mestimično jake udare vetra i na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na puteve, kao i na povećanu opasnost od odrona.

Krizni štab preporučuje: Deca da ne idu u škole i vrtiće

Krizni štab opštine Istočna Ilidža izdao je preporuku da se zbog poplava na području ove lokalne zajednice deca ne šalju u vrtiće i škole.
Iz ove lokalne zajednice obaveštavaju sve koji žela da se uključe u akciju spasavanja da su obezbeđene vreće i pesak i da se mogu javiti na određene telefone za koordinaciju akcije.
Noćašnje kiše na ovom području i bujice lokalnih reka i potoka na mnogim mestima na području ove opštine već izazvale poplave ili prete da ih izazovu.
Trenutno su najugroženiji i već poplavljeni Bojovića most i most kod škole u Kasindolu, Grbavička ulica, Ulica 9. januara i Ravnogorska u Kotorcu, te Novakovića ulica u Donjem Kotorcu.
Iz Opštine Istočna Ilidža napominju da je u Vojkovićima zatvoren most u Krupcu, a ugrožen je i deo naselja kod restorana "As", prenela je Srna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala