- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Uspavanka uz pucnjavu“: Eksplozija nasilja u SAD, konferenciju o kriminalu prekinuli pucnji /video/

CC0 / Pixabay/Ibro Palic / Pištolj na američkoj zastavi
Pištolj na američkoj zastavi - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
Gradonačelnica američkog grada Sent Luisa Tišara Džons držala je konferenciju za štampu o eksploziji nasilja i kriminala koju su prekinuli pucnji iz vatrenog oružja. Džonsova je rekla da je to za nju svakodnevica i da dete uspavljuje uz „uspavanku pucnjeva“.
Nesvakidašnji događaj odigrao se posle sastanka Džonsove sa gradonačelnikom Kanzasa Kvintonom Lukasom, čiji je povod bio baš porast oružanog nasilja, pišu američki mediji.
Tokom zajedničke konferencije za štampu, dok je Džonsova govorila, odjeknulo je nekoliko pucnjeva u blizini. Ona se nije mnogo uzbudila.
„Čuje pucnjavu u mom komšiluku svako veče. Moj sin i ja idemo na spavanje uz uspavanku pucnjeva svake noći. Živimo u kraju gde se pucnjava češće čuje nego što se ne čuje“, rekla je Džonsova.
Lukas je to prokomentarisao na Tviteru, rečima kako je „zvuk vatrenog oružja redovna pojava u previše krajeva mog grada takođe, nešto sa čim sam odrastao“.
„Današnja pucnjava podseća nas koliko se naših sestara, braće i beba suočava sa tim svakog dana i to moramo da promenimo“, napisao je Lukas.
Pojedini američki mediji, poput Foks njuza, kritikovali su Džonsovu zbog hladnokrvnosti prema pucnjavi, jer „samo konstatuje šta se dešava, a ništa ne radi da smanji kriminal“.
Inače, Sent Luis je američki grad sa najvišom stopom ubistava po glavi stanovnika. U tom gradu je tokom 2019. godine bilo 64,54 ubistva na 100.000 stanovnika, pokazuju podaci FBI.
Amerika se suočava sa drastičnim porastom nasilja i ubistava, naročito tokom pandemije virusa korona, pa je tako u 2020. godini broj ubistava u SAD bio veći za trećinu nego u 2019.
Policija u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
SVET
Vreme smrti u Americi: Najveći skok broja ubistava u poslednjih 100 godina
Pucnjava u supermarketu u Americi - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Crni bilans u Americi: Za praznični vikend 400 pucnjava i 150 mrtvih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala