- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Severna Makedonija: Policija hapsi tajne agente

© Sputnik / Kiril Kalinikov / Uđi u bazu fotografijaHapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
Nekoliko pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost Severne Makedonije uhapšeno je zbog navodnog reketiranja lokalnih poslovnih ljudi, javljaju makedonski mediji.
Hapšenja nekolicine agenata usledila su posle zahteva šefice Tužilaštva za organizovan kriminal Vilme Ruskovske, koja je pripadnike te službe optužila da su izmišljenim krivičnim prijavama iznuđivali novac od poslovnih ljudi.
Mediji navode da je tokom dana u Skoplju sprovedena opsežna policijska akcija protiv pripadnika makedonske tajne službe, tokom koje je uhapšeno više agenata, uključujući i pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost koji je biznismena Jordana Kamčeva optužio za pokušaj bekstva.
Kamčev, jedan od najbogatijih ljudi u Severnoj Makedoniji, jedan je od osumnjičenih u aferi „Imperija“ tokom koje je, prema navodima tužilaštva, zajedno sa bivšim premijerom Nikolom Gruevskim i bivšim šefom tajne policije Sašom Mijalkovim učestvovao u akciji pranja novca.
Uhapšen je i pripadnik ove agencije koji je primio 5.000 prethodno obeleženih evra od jednog od ucenjivanih biznismena.
Šefica tužilaštva je zatražila i zaplenu računara koje su koristili uhapšeni agenti makedonske tajne službe, ali za sada nije jasno da li je taj zahtev ispunjen, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala