Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ruski dom: U okviru foruma „Sećanje na pobednike“ otvorena izložba „Da se ne zaboravi!“

© Foto : Ruski domPovodom 75. godina od početka Nirnberških suđenja u Galeriji Ruskog doma otvorena je istorijsko-dokumentarna izložba „Da se ne zaboravi!“. Postavku su pripremili Rusko istorijsko društvo, Fondacija ,,Istorija otadžbine“ i Federalna arhivska agencija Ruske Federacije.
Povodom 75. godina od početka Nirnberških suđenja u Galeriji Ruskog doma otvorena je istorijsko-dokumentarna izložba „Da se ne zaboravi!“. Postavku su pripremili Rusko istorijsko društvo, Fondacija ,,Istorija otadžbine“ i Federalna arhivska agencija Ruske Federacije. - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
U okviru Međunarodnog foruma „Sećanje na pobednike“ za organizatore Besmrtnog puka van Rusije, predstavnika organizacija sunarodnika i stranih državljana, NVO i drugih otvorena je istorijsko-dokumentarna izložba „Da se ne zaboravi!“.
Postavku su pripremili Rusko istorijsko društvo, Fondacija „Istorija otadžbine“ i Federalna arhivska agencija Ruske Federacije.
Otvaranju su prisustvovali kopredsednik Centralnog štaba Besmrtnog puka Rusije, poslanik Državne dume Ruske Federacije Jelena Cunajeva, predsedavajući Ruskog istorijskog društva Konstantin Mogiljovski i direktor Ruskog doma u Beogradu Evgenije Baranov.
Izložba „Da se ne zaboravi“ posvećena je zločinima nacista i njihovih saučesnika protiv civila u SSSR-a tokom Drugog svetskog rata.
Izložbeni projekat ima za cilj da podseti međunarodnu javnost, pre svega omladinu, na žrtve koje su podneli narodi Sovjetskog Saveza u ime spasavanja sveta od fašizma u XX veku.
Izložba je prevedena na sve evropske jezike i prilagođena svakoj zemlji gde je planirano njeno izlaganje. Deo je projekta „Zločin ne zastareva“ čiji je cilj očuvanje sećanja na civile koji su stradali na okupiranim teritorijama.
Istorijsko-dokumentarna izložba jedan je od dokaza značaja izvojevane pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala