https://lat.sputnikportal.rs/20211104/ruska-doktorka-sir-moze-biti-i-stetan-i-koristan-1131253246.html
Ruska doktorka: Sir može biti i štetan i koristan
Ruska doktorka: Sir može biti i štetan i koristan
Sputnik Srbija
Ruska nutricionistkinja Tatjana Ivanikova je za Sputnjik rekla da sir može biti štetan i koristan i otkrila na šta je potrebno obratiti pažnju prilikom izbora sira.
2021-11-04T09:35+0100
2021-11-04T09:35+0100
2021-11-04T09:35+0100
rusija
rusija
medicina
zdravlje
sir
ruska medicina
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112109/79/1121097921_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_bc948ce4551c7c26e0881e3c97b6475a.jpg
Ivanikova je dodala da je kaloričnost sira štetna za ljude sa prekomernom težinom i kardiovaskularnim bolestima.
https://lat.sputnikportal.rs/20211103/ruski-lekar-preporucuje-univerzalni-proizvod-za-ljude-sa-slabim-srcem-1131222714.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112109/79/1121097921_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_50b7efd5ef34d17f46286259d9a42b85.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
rusija, medicina, ruski doktor, sir, ishrana, zdravlje, rusija, medicina, ruski doktor, sir, ishrana, zdravlje
rusija, medicina, ruski doktor, sir, ishrana, zdravlje, rusija, medicina, ruski doktor, sir, ishrana, zdravlje
Ruska doktorka: Sir može biti i štetan i koristan
Ruska nutricionistkinja Tatjana Ivanikova je za Sputnjik rekla da sir može biti štetan i koristan i otkrila na šta je potrebno obratiti pažnju prilikom izbora sira.
„Sir je veoma hranljiv proizvod i četvrtinu sira čine proteini. Oni su nam potrebni jer predstavljaju građevinski materijal za mišiće. Sir često konzumiraju sportisti u periodu oporavka. Prednost sira je u tome što se proteini bolje usvajaju nego proteini iz mleka. S obzirom da je sir veoma kaloričan proizvod on odlično nadoknađuje energiju“, izjavila je ona.
Ivanikova je dodala da je kaloričnost sira štetna za ljude sa prekomernom težinom i kardiovaskularnim bolestima.
„Prilikom izbora sira je potrebno obratiti pažnju na sastav, ne bi trebalo da ima mnogo biljnih masti. Proces pripreme ovog proizvoda je prilično dug i skup, tako da ni sir ne može biti jeftin“, zaključila je nutricionistkinja.