- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Objavljen snimak incidenta brodova SAD i Irana u Omanskom zalivu /video/

CC BY 2.0 / Petty Officer 2nd Class Juan Sua / Avion P-8A "Posejdon" leti iznad američkog razarača "Porter"
Avion P-8A Posejdon leti iznad američkog razarača Porter - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
Iranska revolucionarna garda objavila je video u kome se može videti incident u kojem su učestvovali brodovi Ratne mornarice SAD i Korpusa čuvara islamske revolucije Irana u Omanskom zalivu.
Na snimku se može videti iskrcavanje iranskih vojnika na tanker, kao i manevri brodova obe zemlje. U video se pojavljuju dva razarača Ratne mornarice SAD tipa „Arli Berk“, američki i iranski helikopteri i ratni brodovi Korpusa čuvara islamske revolucije Irana.
U jednom trenutku Ratna mornarica Irana ne dozvoljava razaraču „USS The Sullivans (DDG-68)“ da se približi tankeru i pregrađuje mu put. Uz to, iranski vojnici usmeravaju i mitraljeze velikog kalibra na američki brod.
Ranije je iranska agencija „Tasnim“ saopštila, da je Ratna mornarica Korpusa čuvara islamske revolucije Irana sprečila SAD da otmu brod. Kako se navodi u saopštenju, američki brodovi su preuzeli kontrolu nad tankerom koji je prevozio iransku naftu, pretočili gorivo na drugi brod i usmerili ga u nepoznatom smeru. Nakon toga su ga iranski mornari presreli i poslali u teritorijalne vode Irana.
Iranski vojni brod tokom zaplene britanskog tankera - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SVET
Napeto na Bliskom Istoku: Iran tvrdi - oterali smo američke snage i sprečili otmicu našeg tankera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala