Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Krizni štab odlučio: Kovid propusnice od 20 časova, jesenji raspust devet dana

© REUTERS / REUTERS TVKovid propusnice na aplikaciji mobilnog telefona
Kovid propusnice na aplikaciji mobilnog telefona - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
Krizni štab za borbu sa korona virusom doneo je odluku da jesenji raspust traje devet dana, a da kovid propusnice u ugostiteljskim objektima, kockarnicama, kladionicama i slot klubovima budu obavezne od 20 časova, počev od 8. novembra.
Ministarka Darija Kisić Tepavčević je rekla da je nakon miliona primljenih doza u našoj zemlji pokazano da su vakcine bezbedne, i da nismo imali nijedan teži slučaj reakcije na vakcinaciju.
"Šta je sada suština. Ponovo moramo da kažemo: "Vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija". U ovom momentu je 56 odsto građana vakcinisano, ali u uzrastu od 18 do 40 godina tek svaki četvrti je vakcinisan, i ja bih apelovala na sve mlade ljude koji misle da im virus ne može ništa da svako mora da da svoj doprinos borbi", rekla je ministarka Kisić Tepavčević.
Ona kaže da je uvođenje kovid propusnica na onim mestima gde se okupljaju mlađe osobe imalo značajnog efekta na povećanje broja vakcinisanih, pišu Novosti.
"U skladu sa tim proširujemo vremenski period za ugostiteljske objekte od 20 časova. S tim što će svi ti objekti moći da rade 24 časa", rekla je ministarka.
Ministarka je pojasnila da će kovid propusnice važiti od 20 časova, pa do kraja radnog vremena određenog ugostiteljskog objekta. Novina je da neće važiti samo u ugostiteljskim objektima, već će biti proširene na kockarnice, kladionice i slot klubove.
Na sednici Kriznog štaba usvojen je predlog Tima za škole kojim se predviđa da osnovci i srednjoškolci ne idu u škole od ponedeljka, 8. novembra do petka, 12. novembra, sa vikendima to je ukupno devet dana, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Ministar prosvete Branko Ružić rekao je ranije da je resorno ministarstvo spremno da, u okviru opštih mera u borbi protiv pandemije, produži jesenji mini raspust na devet dana. Prvobitno je, prema kalendaru školske godine, trebalo da se praznuju 11. i 12. novembar, ali je odlučeno da zbog epidemiološke situacije, cela ta nedelja bude neradna. „Mi uvek slušamo stav struke i epidemiolozi kod nas kucaju na otvorena vrata“ rekao je Ružić, prenele su Novosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala