- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Haos u BiH i Crnoj Gori: Reka teče putem, selo odsečeno, talasi poplavili šetalište /video/

© AP Photo / KERSTIN JOENSSONBujica
Bujica - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
Nevreme, praćeno olujnim vetrom i obilnim padavinama, stvorilo je velike probleme širom Bosne i Hercegovine, a lokalni mediji javljaju da ima i oštećenih kuća, kao i da su pojedine saobraćajnice zatvorene za saobraćaj. Padavine i snažan vetar pogodili su i Crnu Goru.
Crveni meteoalarm na snazi je za veći deo Bosne i Hercegovine zbog olujnog vetra i padavina, a na Kupresu je na više kuća pričinjena veća materijalna šteta. Snažan vetar odneo je delove krovova na kućama i lomio stabla.
Na deonici Konjic-Mostar reka teče putem pošto se potok se izlio na glavnu saobraćajnicu, a građani koji su se probijali tim putem kažu da bujica nosi sve pred sobom i da na putu ima i dosta polomljenog granja i drveća.
Odron je, takođe, zaustavio saobraćaj između Jablanice i Parka prirode Blidinje.
Kako navodi portal „Kliks“, selo Doljani ostalo je odsečeno.
Iako su bageri na terenu, saobraćajnica može biti sanirana sve dok se vremenske prilike ne stabilizuju, jer potoci koji izviru nabujali su poput reka.
Olujni vetar kidao je žice i obarao bandere u Foči, navodi „Avaz“, dodajući da je olujno nevreme izazvalo brojne kvarove na elektromreži na celom području te opštine.

Talasi poplavili šetalište

Zbog jakog vetra u Herceg Novom su talasi dostigli visinu od nekoliko metara.
Snimak poplavljenog šetališta i uzburkanog mora objavljen je u jednoj grupi na Fejsbuku.
Na snimku se vide talasi kako se lome uz samu obalu, što je izazvalo poplavu na šetalištu pored mora, iza kog se nalazi i veliki broj hotela i kuća.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala