- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki komandni brod uplovio u Crno more, ruska flota kontroliše kretanje

© Sputnik / Alexander Zabolotny / Uđi u bazu fotografijaKomandni brod američke Šeste flote SŠA Mount Whitney u luci u Talinu
Komandni brod američke Šeste flote SŠA Mount Whitney u luci u Talinu - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
Ruska flota započela je praćenje komandnog broda američke Ratne mornarice koji je uplovio u Crno more, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

„Snage i sredstva Crnomorske flote pristupile su kontroli akcija štabnog broda 'Maunt Vitni' (Mount Whitney) Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država koji je 4. novembra 2021. godine uplovio u vode Crnog mora“, navodi se u saopštenju.

„Mount Whitney“ je komandni brod tipa „Blue Ridge“ koji se koristi kao plutajući štab. Naoružan je sa nekoliko topova kalibra 35 milimetara, mitraljezima i brodskim protivavionskim sistemima kratkog dometa.
Brodovi američke Šeste flote, po pravilu, izvode operacije u Sredozemnom moru i okolnim vodama Atlantika, ali se mogu koristiti i za druge operacije u Evropi i Africi.
Kako je dan ranije saopštila Šesta flota američke Ratne mornarice, i tanker „John Lenthall“ uputio se ka Crnom moru radi izvođenja zajedničkih operacija sa saveznicima iz NATO-a i partnerima u regionu. Nešto ranije je u ovaj region uplovio američki razarač „Porter“.
Dolazak podmornice Crnomorska flota Novorosijsk u luci Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
RUSIJA
Dok NATO brodovi plove Crnim morem, ruske podmornice uvežbavaju raketni napad „Kalibrima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala